Evli olduğu Kamile Yavuz’u 25 yerinden bıçaklayarak katleden Faruk Yavuz isimli erkeğin 2003 yılında da cinayet işlediği ancak İnfaz Kanunu'ndan yararlanarak cezaevinden çıktığı ortaya çıktı. Bafra'da işlediği bir suçtan infazı yandığı için tekrar cezaevine giren Yavuz, izinli olarak cezaevinden çıktıktan sonra Kamile Yavuz’u katletti.

Cezaevinden izinli çıkıp evli olduğu kadını katletmişti: Faruk Yavuz, daha önce de cinayet işlemiş

Samsun'un Bafra ilçesinde evli olduğu Kamile Yavuz’u 25 yerinden bıçaklayarak katleden Faruk Yavuz’un 2003 yılında İzmir'de işlediği cinayetten 11 yıl ceza aldığı ortaya çıktı. 6 yıl cezaevinde yattıktan sonra İnfaz Kanunu'ndan yararlanarak cezaevinden çıkan Yavuz’un Bafra'da işlediği bir suçtan dolayı infazı yandı. İHA’da yer alan habere göre, infazı yanan Faruk Yavuz cezasının geri kalan kısmı 5 yılı yatmak üzere Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi'ne girdi. Buradan da açık cezaevine geçiş yapan Faruk Yavuz'un cezaevinden izinli çıktığı öğrenildi.

Samsun Bafra’da Kamile Yavuz isimli kadın, evli olduğu Faruk Yavuz tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Faruk Yavuz kaçarken, sesleri duyan komşular durumu polise bildirdi. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan ağır yaralı Kamile Yavuz, hastaneye kaldırıldı. Kadın tüm müdahalelere kadar kurtarılamazken polis, Faruk Yavuz'u yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan Yavuz, mahkemece tutuklandı.

Kamile Yavuz ise Havza ilçesinin Aşçıoğlu Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

‘HERKES SÖYLÜYOR AMA BİR ÇÖZÜMÜ BULUNMUYOR’

Kamile Yavuz'un cenaze töreni sırasında konuşan ağabeyi Dursun Aşçı, daha önce de cinayet işleyen Faruk Yavuz’un cezaevinden izinli çıkarılmasına tepki gösterdi. Aşçı, şunları söyledi:

“Kadın cinayeti kadın cinayeti diye diye bu hale geldik. Hiç günahı olmayan kardeşim, ardında 2 tane çocuk bırakarak gitti. Cezaevinden çıkan adam çalışmadı etmedi, gece-gündüz ne yaptı kardeşimi parçaladı. Bizi parçaladı. Biz her zaman görüşüyoruz. Benim bacım bize söylemedi. Yuvam dağılmasın diye. Çocukları büyüsün, çocuklar küçük diyerekten ama maalesef çocuklar büyüyemeden kendi toprak oldu. Cenazesine gelen insanları gördünüz. Kötü bir insan olsaydı o kadar insan cenazesine gelmezdi. O kadar ağıtlar yakılmazdı. Bu işe bir an önce çözüm bulunsun. Başka canlar yanmasın. Biz yandık, başka canlar yanmasın. Bunu herkes söylüyor ama bir çözümü bulunmuyor. Bu adam cezaevinde gitsin, cezasını sonuna kadar yatsın. Bunu çıkarmanın ne anlamı var. Adamın 2 senesi var, dışarı çıkarıyorlar. Ondan sonra kendi evine bakmıyor ve bizim kardeşimizi mahvediyor."