Tutuklu gazeteci Murat Ağırel’in 10 gündür doktora ulaşamamasına yönelik açıklama yapan Avukat Celal Ülgen, sorunun sistemden kaynaklandığını söyledi. Ülgen, “Cezaevleri bir gün bile doktorsuz bırakılamaz” diye konuştu.

"Cezaevleri bir gün bile doktorsuz bırakılamaz"

Haber Merkezi

Libya’da öldürülen MİT mensubuyla ilgili haber yaptıkları gerekçesiyle 4 aydır tutuklu bulunan gazetecilerin, Silivri Cezaevi’nde doktor olmadığı için hastaneye sevk edilmediği öğrenildi.

Önceki gün Barış Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Murat Ağırel’in verdiği dilekçelere rağmen doktora götürülmediğini açıkladı.


SİSTEMİN KÖTÜ MUAMELESİ

Murat Ağırel’in sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Avukat Celal Ülgen, gazetecinin diş ağrısı nedeniyle geceyi kötü geçirdiğini söyledi. Dün sabah doktorun cezaevine geldiğini belirten Ülgen, sorunun sistemsel olduğunu vurguladı. Sistem nedeniyle cezaevinde 10 gündür doktor bulunmadığını aktaran Ülgen, şu ifadeleri kullandı: “Doktor olmadığı için sevk işlemi yapılamıyor. Revirde ilaç da yok. Hatta infaz memurları kendi ilaçlarını vermeye kalkmışlar. Böyle bir sistem kabul edilemez. Cezaevleri bir gün bile doktorsuz bırakılamaz. Hele pandeminin olduğu bir dönemde revirde doktor bulunmaması cezaevindeki gardiyanların değil sistemin kötü muamelesidir.”