Edirne’de Mehmet Emin Karaaslan isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Nilay Karaaslan’ı öldürdü.

Cezasızlık öldürüyor: Edirne’de bir erkek, boşanma aşamasında olduğu kadını katletti

Edirne’de Mehmet Emin Karaaslan, boşanma aşamasında olduğu Nilay Karaaslan’ı çalıştığı markette ateşli silahla öldürdü.

İHA’da yer alan habere göre, Mehmet Emin Karaaslan daha sonra intihar girişiminde bulundu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Nilay Karaaslan'ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

SOL PARTİ: UYGULANMAYAN YASALAR NİLAY’I KORUYAMADI

Cinayetin ardından bir açıklama yapan SOL Parti Edirne İl Örgütü, uygulanmayan yasaların Nilay’ı koruyamadığına dikkati çekti.

AKP iktidarının İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamayarak her gün en az bir kadının katledilmesine neden olduğu kaydedilen açıklamada, sadece ekim ayında erkekler tarafından 21 kadının öldürüldüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, “İstanbul Sözleşmesini uygula’ diye seslendiğimiz iktidar, ne bizim sesimizi ne de ölmek istemediğini haykırırken katledilen kadınların çığlıklarını duyuyor. Oysaki, sesimizi duyup İstanbul Sözleşmesi’ni uygulasaydınız Nilay yaşayacaktı” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Edirne’de Nilay Karaaslan evli olduğu Mehmet Emin Karaaslan tarafından dün işyerinde katledildi. Erkek cinayetinden ölen bir kadın daha… Evli olduğu erkekten boşanmak isteyen Nilay, tehditlerden korkarak saldırgan hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Çünkü Nilay, yaşamak istedi. Ancak uygulanmayan yasalar Nilay’ı koruyamadı.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ UYGULA'

AKP iktidarı İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamayarak her gün en az bir kadının katledilmesine neden oluyor. Sadece ekim ayında erkekler tarafından 21 kadın öldürüldü. Kadınlar, erkeklere uygulanan cezasızlık politikaları nedeniyle ölüyor. Uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun nedeniyle öldürülüyor.

‘İstanbul Sözleşmesini uygula’ diye seslendiğimiz iktidar, ne bizim sesimizi ne de ölmek istemediğini haykırırken katledilen kadınların çığlıklarını duyuyor. Oysaki, sesimizi duyup İstanbul Sözleşmesi’ni uygulasaydınız Nilay yaşayacaktı."