Cezasızlık saldırganı cesaretlendiriyor

HABER MERKEZİ

Kadına yönelik şiddet davalarına her geçen gün bir yenisi eklenirken yasalardaki boşluk, cezaların yetersizliği failleri cesaretlendiriyor. Adana’da boşandığı Lütfiye Emre’yi ağır yaraladığı için tutuklanan ve tehdit eden Ufuk S. 2 ay sonra tahliye edildi. İstanbul’da Murat Yavuz adlı erkek boşandığı kadını ağır yaraladı, kaçtı. 2019’da öldürülen Halime Şenal’ın katili Ümit Gür, ömür boyu hapis cezasına çaptırıldı.

BOŞANDIĞI KADINI YARALADI

İstanbul’da Murat Yavuz isimli bir erkek Fatma Yılmaz’ı ağır yaraladı. Yılmaz, bir süre önce boşandığı Murat Yavuz’un evine icra yoluyla çocuklarını almaya gitti. Bu sırada Yavuz, kadını ağır yaraladı. Erkek olay yerinden kaçarken, Fatma ambulansla hastaneye kaldırıldı.

KARARA İTİRAZ EDİLECEK

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, birlikte yaşadığı Halime Şenal'ı, öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan Ümit Gür, indirimsiz ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Olay, 23 Temmuz 2019’da Ilıca Mahallesi Kumköy turizm bölgesinde gerçekleşti. Dün gerçekleşen duruşmada Şenal'ın ailesinin avukatı Hatice Kübra Turan, “Tasarlayarak ve canavarca hislerle öldürme suçundan hüküm kurulmasını talep ettik. Ama heyet müebbet hapis cezasına hükmetti. Bu karara istinaf yoluyla itiraz edeceğiz” dedi.

SALDIRGAN SERBEST BIRAKILDI

Adana'da, boşandığı Lütfiye Emre'yi ağır yaraladığı için tutuklanan Ufuk S. adlı erkek, 2 ay sonra adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Tahliye kararına tepki gösteren Emre, “En ağır şekilde cezalandırılması için yardım istiyorum. Yoksa çocuğumu da beni de öldürecek. Şikâyetimden vazgeçmem için üç kez cezaevinden haber göndererek, beni tehdit etti” dedi.

Hakkında 'yaralama', 'silahla tehdit' ve 'hakaret' suçlarından dava açılan Ufuk S., 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşma dün gerçekleşti. Duruşma sonunda mahkeme, tutuklu sanığı, Lütfiye Emre'ye yönelik uzaklaştırma kararı verip, adli kontrol şartı getirerek, tahliye etti.