Cezasızlıktan güç alıyorlar: Üç kadın katledildi
Fotoğraf: Arşiv

HABER MERKEZİ

Cezasızlıktan güç alan erkekler kadınları katletti. İstanbul Beylikdüzü’nde Ferhat Boduroğlu adlı erkek, evli olduğu Vildan Boduroğlu’nu ve kardeşi Fatma Zehra Koyun’u öldürdü.

Boduroğlu, cinayetten kısa süre sonra yakalandı. İki kardeşin cenazeleri ise Çatalca’da toprağa verildi.


Kırşehir'de 20 yaşındaki Hatice Tanış, boşanma aşamasında olduğu 30 yaşındaki Mustafa Tanış tarafından katledildi. Katil, polisten kaçarken yakalanacağını anlayınca intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralanan katil Mustafa Tanış’ın tedavisi sürerken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Kocaeli’de L.Ü. adlı erkek evli olduğu Esra Ü.’yü darp etti. Hastanede tedavi altına alınan 33 yaşındaki kadın “Parmağım kopuk, burnum kırık, dişim kırık. İşkence yaptı. Kapıları kilitledi” dedi. Olay, Gültepe Mahallesi Hür Sokak'ta bulunan bir apartmanda meydana geldi. Bir süredir ayrı evlerde yaşayan Esra Ü. ve L.Ü. konuşmak için bir araya geldi. Aralarında çıkan tartışma sonucu erkek, kadına saldırdı. Çığlıkları duyan apartman sakinleri ekiplere ihbarda bulundu. Saldırgan gözaltına alınırken tedavisi devam eden kadın, “En ağır cezayı almasını istiyorum” diye konuştu.

***

Kardeşlere taciz davasına Bakanlık müdahil oldu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir otelde tatil yapan kız kardeşler E.A. (14) ile S.A.'nın (18) havuzda tacize uğradığı davaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müdahil oldu. Belçika'da yaşayan C.A., eşi, kızları E.A. ve S.A. ile birlikte 15 Ağustos'ta Manavgat'taki 5 yıldızlı otele tatile geldi. Otelin havuzunda yüzen 2 kız kardeşe, 20 Ağustos'ta aynı otelde tatil yapan Akif K., tacizde bulundu.

Havuzdan çıkarak durumu anlatan kızların babası C.A. ile kuzenleri B.B., Akif K. ile tartıştı. Otel görevlileri araya girdi, durum jandarmaya bildirildi. Şikayet sonrası Akif K. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Akif K. hakkında 'sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan 8 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Olayın basına da yansımasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı davaya müdahil olmak için mahkemeye başvurdu. Davanın görülmesine ileriki günlerde Manavgat 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.