Üzerine okul bahçe kapısının devrilmesi sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ali’nin davasında verilen karar tepkiye neden oldu. Ailesi “Bizi cezalandırdılar” dedi.

Cezayı suçlular değil, biz aldık

Ayşe UĞUZ

Kocaeli’nde üzerine 200 kilogram ağırlığındaki okul bahçe kapısının devrilmesi sonucu 7 yaşındayken hayatını kaybeden Mehmet Ali İşler’in davasında verilen karar, ailenin tepkisini çekti. Kocaeli Adliyesi önünde avukatlarıyla birlikte açıklama yapan Mehmet Ali’nin ailesi, kararı tanımadıklarını vurguladı.

Mehmet Ali’nin babası Selahattin İşler, “Verilen karar çok yetersiz; hem kapıyı yapan firma hem de okul yönetimi ödüllendirildi. Cezayı biz almış olduk. İl Milli Eğitim Müdürü ve Vali’yle görüştüm. Hiçbir şey yapmadılar. Beni dinlemediler bile. Bizi cezalandırdılar sanıkları ödüllendirdiler.” dedi.

HER GÜN AĞLIYORUM

Gözyaşlarını tutamayan anne Reyhan İşler de şunları dile getirdi: “Bu gözyaşlarımın hesabını kim verecek? 3 seneden beri benim gözyaşlarım dinmiyor, her gün ağlıyorum.”

Ailenin avukatı Hüseyin Keleş ise şöyle konuştu: “3 yılın sonunda biz isterdik ki ailenin de içini rahatlatacak bizi de mutlu edecek bir karar çıksın. Ama maalesef verilen cezalar tamamen göstermelik oldu. Bu hukuksuz karara karşı biz istinaf hakkımızı kullanacağız ve gerekli itirazlarımızı yapıp, olayı bir üst mahkemeye taşıyacağız.” Mehmet Ali’nin ölümüne neden olan kapını yapılmasından sorumlu tutulan firmanın sahibi ile okul müdürünün de aralarında bulunduğu dokuz kişi hakkında açılan davada, 25 Kasım’da karar açıklanmıştı. Sanıklardan kontrol görevlisi Kemal Yücesan, ihale kabul komisyonu üyesi Tarık Topaloğulları ve kapıyı yapan firmanın sahibi Hüseyin Er’e 24 ay taksitle, 24 bin 300 TL adli para cezası verilmişti. İhale kabul komisyon üyesi Mustafa Durgun’a 15 bin 200 TL para cezası verilirken sanıklardan okul müdürü Uğur Ekin, müdür yardımcısı Velet Akdoğan, nöbetçi öğretmen olan Tülin Aktaş ve kapıyı yapan usta Mehmet Yıldız beraat etmişti.