Cezayir’de şubat ayından beri süren protestoların ardından istifa eden Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika’nın yerine Cumhurbaşkanlığına geçici olarak getirilen Millet Konseyi Başkanı Abdülkadir bin Salih’in ofisinden yapılan açıklamada 4 Temmuz’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı bildirildi. Cezayir’de dört dönemdir yönetimde bulunan ve çeşitli sağlık sorunları yaşayan 82 yaşındaki Buteflika, şubat ayından beri süren protestoların ardından geçen hafta ordunun da […]

Cezayir’de seçim tarihi açıklandı

Cezayir’de şubat ayından beri süren protestoların ardından istifa eden Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika’nın yerine Cumhurbaşkanlığına geçici olarak getirilen Millet Konseyi Başkanı Abdülkadir bin Salih’in ofisinden yapılan açıklamada 4 Temmuz’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı bildirildi.

Cezayir’de dört dönemdir yönetimde bulunan ve çeşitli sağlık sorunları yaşayan 82 yaşındaki Buteflika, şubat ayından beri süren protestoların ardından geçen hafta ordunun da sözlü müdahalesiyle istifasını açıklamıştı.

Göstericiler, kısaca ‘3B’ olarak adlandırdıkları soy isimleri ‘B’ harfi ile başlayan 3 devlet yetkilisinin de görevi bırakmasını talep etmişti. İstifası istenen Milli Konsey’in Başkanı Abdülkadir Bensalah, Başbakan ve İçişleri Bakanı Nureddin Bedouine ve Anayasa Konseyi Başkanı Tayyib Belaiz Buteflika’ya yakınlığıyla biliniyor.