Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) olarak her yıl verilen ‘Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri’ çerçevesinde, gelen başvurular ile seçici kurul üyelerinin önerileri doğrultusunda yapılan değerlendirmeler sonucu, 2018 Yılının Başarılı Gazetecileri belirlendi. BirGün Ankara Haber Müdürü Nurcan Gökdemir, Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından verilen gazetecilik ödüllerinde, “Bitmeyen rant projeleri”, “SGK’yı batırdılar”, “Peki bunlar da mı ekonomik saldırı”, “Yandaşa güzellik”, […]

ÇGD’nin Rafet Genç Haber ödülü bu yıl da BirGün’e

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) olarak her yıl verilen ‘Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri’ çerçevesinde, gelen başvurular ile seçici kurul üyelerinin önerileri doğrultusunda yapılan değerlendirmeler sonucu, 2018 Yılının Başarılı Gazetecileri belirlendi.

BirGün Ankara Haber Müdürü Nurcan Gökdemir, Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından verilen gazetecilik ödüllerinde, “Bitmeyen rant projeleri”, “SGK’yı batırdılar”, “Peki bunlar da mı ekonomik saldırı”, “Yandaşa güzellik”, “İstisna rantı: 11.4 milyar” ve “Kayırmanın soyağacı” başlıklı haberleriyle Rafet Genç Haber Ödülü’ne layık görüldü.

BirGün yazarı Ayşenur Arslan da, Halk TV’de sunduğu Medya Mahallesi programıyla “Televizyon Program Ödülü”nü kazanan isim oldu.

ÇGD’nin ödülleri şöyle:

  • Haber ödülü: Dinçer Gökçe/Hürriyet – Türkiye’nin Utanç Listesi
  • Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü: Alican Uludağ/Cumhuriyet – “Geliyorum diyen facianın belgesi”, “TCDD raporları bakanı yalanladı!”
  • Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü: Ozan Çepni/Cumhuriyet – “Sarıklı cüppeli ders”, “Bakanlığın tarikat itirafı”, “Yine tarikat yine istismar”
  • Rafet Genç Haber Ödülü: Nurcan Gökdemir/BirGün – “Bitmeyen rant projeleri”, “SGK’yı batırdılar”, “Peki bunlar da mı ekonomik saldırı”, “Yandaşa güzellik”, “İstisna rantı: 11.4 milyar”, “Kayırmanın soyağacı”
  • Behzat Miser Kent Haber Ödülü: Öznur Karslı/Habertürk – “Hasta doğanlar “
  • Röportaj Ödülü: Ataol Behramoğlu-Hilal Köse-Vedat Arık/Cumhuriyet – “Direnenler”
  • İzzet Kezer Fotoğraf Ödülü: Tamer Arda Erşin/Evrensel – “Komutanın Cumhurbaşkanı torunuyla selamlaşması”
  • Karikatür Ödülü: Ahmet Aykanat – “Çocuk Gelin Karikatürü”
  • Televizyon Haber Ödülü: Damla Yıldız Söken-Ayhan Dursun-Ömür Dikme/Fox Ana Haber – “İhalesiz İthal Et”
  • Televizyon Program Ödülü: Ayşenur Arslan/Halk TV – “Medya Mahallesi”
  • Radyo Program Ödülü: Nihat Sırdar-Güçlü Mete/Kafa Radyo – “Nihat’la Muhabbet”, “Kripto odası”
  • Yerel Medya Ödülü: Barış Arslan-Reşat Yiğiz/Batman Çağdaş – “Gözyaşlarıyla Yeni Yerinde!”
  • Dayanışma Ödülü: Cargill İşçileri

ÇGD’den ödüllere ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye demokrasisinin içinde bulunduğu durum, gazetecilik alanına bakılarak anlaşılabilir. Kapatılan gazetecilik kurumları, haberleri nedeniyle cezaevine konan basın emekçileri, ifade özgürlüklerini kullandığı için işlerinden atılan gazeteciler, tam anlamıyla tekelleşmiş ve tek sesleşmiş bir medya…

Yaşadığımız son yerel seçim süreci de medya-iktidar ilişkilerini göstermesi bakımından basın tarihine geçecek nitelikteydi.

Bütün bu şartlar altında habercilik yapmaya devam eden, her şeye rağmen mesleklerinden ve ilkelerinden ödün vermeyen, halkın haber alma hakkını her şeyin önünde tutan meslektaşlarımızın olduğunu da biliyoruz.

Çağdaş Gazeteciler Derneği, 2018 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödüllerini belirlerken bu kriterler belirleyici oldu. Değerlendirmeye alınan her bir haber mesleğimizin geleceği için umut veriyordu. Oldukça uzun ve titiz yürütülen bir sürecinin ardından belirlenen haber ve haberciler ise ülkemizin bir yılına düşen tarih notlarıydı.

Ödül alan tüm meslektaşlarımızı kutluyor, demokratik, laik ve özgür bir ülke için ihtiyaç duyduğumuz gazeteciliğe verdikleri katkı nedeniyle teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.”