ÇHD davasının ana delillerinden olan Hollanda/Belçika Belgeleri dijitallerinin, ele geçirildikten 19 ay sonra değiştirildiği ortaya çıktı.

ÇHD davası: ‘Dijital deliller’e 19 ay sonra ekleme yapılmış!

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve derneğin üyesi 21 avukatın yargılandığı davanın karar duruşması bugün görülüyor. Duruşmanın en az üç gün sürmesi bekleniyor.

DW Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, davanın ana delillerinden olan “Hollanda/Belçika Belgeleri” adı verilen dijitallerin, ele geçirildiği söylenen operasyondan sonraki tarihte üretildiği anlaşılan bir CD içeriğine dayandırıldığı, içeriğinde Spiderman, Kill Bill, Leon gibi filmlerin olduğu ortaya çıktı.

DİJİTALLER, DAVANIN ANA DELİLLERİNDEN

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, derneğin üyeleri Barkın Timtik, Özgür Yılmaz ve Oya Aslan’ın tutuklu, 18 avukatın tutuksuz yargılandığı 9 yıldır sürüyor. Davada avukatlara örgüt üyeliği ve örgüt yöneticiliği suçlamaları yöneltiliyor. Davanın, ana delillerden biri olarak gösterilen Hollanda/Belçika belgeleri adı verilen dijitallerin, yasadışı DHKP-C örgütünün iç yazışmaları ve notlarından oluştuğu ileri sürülüyor.

Gülen yapılanmasının üyesi olduğu iddia edilen ve hala firari olan savcı Adem Özcan'ın 2013 yılında hazırladığı iddianamede, sanıklar hakkında Hollanda/Belçika belgeleri adı verilen dijitallerde bulunan notlar suç unsuru sayılıyor.

RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİK HÜKÜMLÜSÜ AKYÜREK'İN İMZASI VAR

1 Nisan 2004'te Hollanda ve Belçika ülkelerinde yapılan uluslararası operasyonda ele geçirildiği belirtilen dijitaller, 2007 yılında dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in imzasıyla adli emanete alınmıştı. Akyürek şu anda, Gülen yapılanması üyeliği, resmi evrakta sahtecilik ve resmi belgeyi yok etme suçlarından hükümlü.

ADLİ TIP İNCELEDİ

Resmi kayıtlara 2007 yılında giren dijitaller, o tarihten bu yana delil kabul edildiği hiçbir davaya gönderilmemişti. İlk kez ÇHD davasının görüldüğü İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istenen dijitaller, Adli Tıp Kurumu'nda dökümü yapılarak dava dosyasına gönderildi.

SAVCILIĞIN DELİLLERİ ATK'NIN DÖKÜMÜNDE BULUNAMADI

Dava dosyasından edinilen bilgilere göre, 1 Nisan 2004'te ele geçirildiği belirtilen dijitallerin içinde 23 Kasım 2005 tarihinde değiştirilen klasörler bulunuyor. İddianamede savcılık tarafından sanıkların DHKP-C örgütüyle bağlantılı olduğu, emir ve talimat aldıkları, kod isim kullandıkları gibi iddialara dayanak gösterilen dosyalar, Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan dökümde bulunamadı.

“1 DVD ÇIKARILIP 1 CD EKLENDİ” İDDİASI

Sanık avukatlarının tespitine göre, Ramazan Akyürek tarafından adli emanete alınmak üzere savcılığa gönderilen dijitallerin 6 hard disk, 4 DVD ve 1 CD'den oluştuğu belirtiliyor. Ancak, savcılığın adli emanete aldığı dijitallerin 6 hard disk, 3 DVD ve 2 CD'den oluşuyor. Avukat Derviş Aydın, “Dijitallerin içinden 1 DVD'nin çıkarılarak yerine 1 CD'nin eklendiği anlaşılıyor.” dedi.

ELE GEÇİRİLDİKTEN SONRA VİZYONA GİREN FİLM DİJİTALLERİN İÇİNDE BULUNDU

Ayrıca, dijitallerin içinde Spiderman, Leon gibi popüler filmler, Ahmet Kaya, Burhan Berken gibi sanatçıların şarkıları da yer alıyor. 1 Nisan 2004'te ele geçirildiği belirtilen dijitallerin içinde, ele geçirilmesinden 22 gün sonra 23 Nisan 2004'te vizyona giren Kill Bill: Volume 2 filminin yer alıyor olması da dikkat çeken bir başka bulgu.

MAHKEME “TAHRİFAT İNCELEMESİ” TALEBİNİ REDDETMİŞTİ

Mahkeme, sanık avukatlarının tahrifat incelemesi yapılması talebini, “Başka dosyada sahtecilik ve kumpas işlerine bulaşmış olmaları, bu dosyada da yaptıkları anlamına gelmez, bu dosyaya özel inceleme yapmak gerekir” diyerek reddetmişti.