ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 21 avukatın yargılandığı ve 18 avukat hakkında toplam 156 yıl, 3 ay hapse hükmedilen davada savcı, “usul ve yasaya aykırı hususlar içermesi” nedeniyle karara itiraz edeceğini bildirdi.

ÇHD davasında savcıdan itiraz: Karar, usul ve yasaya aykırı
Çizim: Murat Başol

Savcılık, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu’ndan (HHB) avukatların "DHKP/C üyesi ve yöneticisi oldukları" suçlamasıyla yargılandığı davada verilen hükme itiraz etti.

Ayça Söylemez'in Bianet'te yayınlanan haberine göre, Savcı Haluk Tunç, "Usul ve yasaya aykırı hususları içermesi nedeniyle, yukarıda zikredilen kararın bozulması için temyiz yoluna gidilecektir" diyerek müddeti muhafaza talebinde bulundu.

Davayla ilgili kararını 11 Kasım’da açıklayan İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, temyiz merci olarak Bölge Adliye Mahkemesi'ni (istinaf) değil, direkt olarak Yargıtay’ı işaret etmişti.

Kararda, Selçuk Kozağaçlı “örgüt üyeliği”nden 12, “örgüt propagandası”ndan 1 yıl, Barkın Timtik “örgüt üyeliği”nden 12, “örgüt propagandasından 7 yıl, “direnme” suçundan 1 yıl, yasadışı gösteriye katılmaktan 6 ay ve Oya Aslan “örgüt üyeliği”nden 10 yıl 6 ay, “örgüt propagandası”ndan 6 yıl hapse mahkum edilmişti.

Diğer yargılanan avukatlar hakkında verilen kararlar şöyle olmuştu:

► Taylan Tanay, Betül Vangölü Kozağaçlı, Güçlü Sevimli, Gülvin Aydın: “Örgüt üyeliği”nden 6 yıl 3 ay, “örgüt propagandası”ndan Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB),

► Güray Dağ, Efkan Bolaç, Serkan Arıkanoğlu, Mümin Özgür Gider, Metin Narin, Sevgi Sönmez, Alper Tunga Saral, Rahim Yılmaz, Selda Yılmaz: “Örgüt üyeliği”nden 6 yıl 3 ay,

► Özgür Yılmaz: “Örgüt propagandası”ndan 1 yıl (Kesinleşen “örgüt üyeliği” cezası olduğundan bu dosyadaki suçlamanın reddine),

► Şükriye Erden: “Örgüt propagandası”ndan HAGB, (Kesinleşen “örgüt üyeliği” cezası olduğundan bu dosyadaki suçlamanın reddine),

► Naciye Demir: “Örgüt propagandası”ndan HAGB.

► Sanıklar Zeki Rüzgar ve Günay Dağ açısından dosyalar ayrıldı.

► Adil yargılanma hakkı için başladığı ölüm orucunda hayatını kaybeden Ebru Timtik açısından ise dosyanın düşürülmesine karar verildi.