ÇHD'li avukatların talebi reddedildi

“DHKP-C yöneticisi ve üyesi” oldukları iddiasıyla ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile birlikte 22 ÇHD'li avukatın yargılamasına bugün devam edildi. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın üçüncü duruşmasında avukatlar, bir önceki duruşmada dile getirdikleri dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesi talebini yineledi. Mahkeme, talebi bir kez daha reddetti.

Duruşmada söz alan ÇHD avukatlarının avukatı Av. Hasan Fehmi Demir, bir önceki duruşmada Anayasaya aykırılık iddiasında bulunduklarını ve heyetin bu taleplerini reddettiğini hatırlatarak, dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesi veya bekletici mesele yapılması taleplerini  bir kez daha dile getirdi.


MAHKEMEDEN RET
Dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesi ya da bekletici mesele yapılması talebini değerlendiren mahkeme, bir önceki verilen karar gereği yeniden karar verilemesine yer olmadığını belirterek, talebi reddetti.
Ara kararın ardından söz alan Av. Muhittin Köylüoğlu, Halkın Hukuk Bürosu'nda varolduğu iddia edilen 11 çelik kapıya ilişkin " "Biz aradık bulamadık" diyerek, "Büroda arama nasıl yapılmış, ne aranmış, nasıl aranmış?" bunu bildiklerini ifade etti


'ARTIK BİRBİRİNİZİ YİYORSUNUZ'
Söz alan sanık avukat Selçuk Kozağaçlı, mahkemenin verdiği ara kararları eleştirdi. "Mesleki olarak kötü bir dönemden geçiyoruz" diyen Kozağaçlı, "Adalet açlığı artık öyle bir noktaya geldi ki artık birbirinizi yiyorsunuz" dedi.