Küba Devrimi’nin önderlerinden Che Guvara’nın oğlu Camilo Guevara, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 60 yaşındaki Camilo Guevara’nın ölüm haberini, Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel duyurdu.

Che'nin oğlu Camilo Guevara yaşamını yitirdi

Küba Devrimi’nin önderlerinden Che Guevara’nın oğlu Camilo Guevara, yaşamını yitirdi. 60 yaşındaki Camilo Guevara, uçakta yaşadığı kalp krizi sonucu yaşama veda etti.

Camilo Guevara’nın ölüm haberini Twitter hesabından paylaşan Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel, “Babasının olağanüstü mirasının bir bölümünü koruyan Che Merkezi'nin yöneticisi olarak Che'nin oğlu ve fikirlerinin destekçisi Camilo'ya derin bir üzüntüyle veda ediyoruz. Annesi Aleida'ya, dul eşine ve kızlarına ve tüm Guevara March ailesine kucak dolusu sevgiler” ifadelerini kullandı.

Camilo Guevara’nın, Venezuela gezisi sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi.

Küba’nın Ankara Büyükelçili de, Camilo Guevara’nın ölümünün ardından bir taziye mesajı yayımladı:

CHE’YE ‘KATİL’ DİYEN İSMAİL KAHRAMAN’A YANIT

2016 yılında “Tabu” başlıklı fotoğraf sergisi için Türkiye’ye gelen Camilo Guevara, BirGün’den Meltem Yılmaz’ın sorularını yanıtlamıştı.

O tarihlerde TBMM Başkanı olan İsmail Kahraman’ın Che Guevara için ‘katil’ ve ‘eşkıya’ gibi ifadeler kullanmasını şu sözlerle değerlendirmişti:

Aklım almıyor. Che tarihte yeri olan bir insan. Yüzyıllar geçse de yine de hatırlanacak bir kişi. Meclis başkanınız ise Che ile ilgili kötü bir yorum yaptığı için hatırlanır, bir kitap yazdığı ya da kalıcı eser bıraktığı için değil. Ve önemli olan toplumun ne düşündüğüdür. Sonuçta tarih boyunca savaş verenler, birtakım insanlar tarafından karalanmıştır. Buna Atatürk de dahil.

Söyleşinin tamamına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

CAMİLO GUEVARA KİMDİR?

Avukat ve fotoğraf sanatçısı olan Camilo Guevara, Che’nin yaşamını, çalışmalarını ve düşüncesini tanıtmaktan sorumlu bir kuruluş olan Che Merkezi’nin yöneticisiydi.

Camilo Guvara, adını, Che, Fidel Castro ve kardeşi Raul Castro ile birlikte Küba Devrimi’nin en önemli isimlerinden biri olan Camilo Cienfuegos Gorriarán’dan alıyordu.

Camilo Guevara, 55 yıl önce babası Che Guevara Bolivya'da katledildiğinde dört yaşındaydı.