Premier Lig ekibi Chelsea, ABD'de George Floyd isimli siyah yurttaşın polis tarafından öldürülmesine tepki göstererek, "Adalet, eşitlik ve anlamlı değişim isteyen herkese katılıyoruz. Yeter artık. Birlikte daha güçlüyüz" açıklamasını yaptı

Chelsea'den George Floyd paylaşımı: Birlikte daha güçlüyüz

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesine tepki gösterdi.

Londra ekibinin internet sitesinde yer alan açıklamada, "Chelsea Futbol Kulübü, ayrımcılık, vahşet ve adaletsizlikle mücadelede George Floyd ve tüm kurbanlarla birlikte. Kulüp olarak, çözümün bir parçası olmaya kararlıyız. Adalet, eşitlik ve anlamlı değişim isteyen herkese katılıyoruz. Yeter artık. Birlikte daha güçlüyüz" ifadeleri kullanıldı.

Başkent temsilcisinin Alman savunma oyuncusu Antonio Rudiger de sosyal medya hesabından, "İşi insanları korumak ve onlara hizmet etmek olan polis, böyle bir vahşet ve ırkçılıkla davranıyorsa, ABD'deki bu sisteme saygımı kaybediyorum. Olanlar tek bir vaka değil, önlemler alınmalı" paylaşımını yaptı.

Brezilyalı Willian ile İspanyol Cesar Azpilicueta, kulübün açıklamasını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

NE OLMUŞTU?

46 yaşındaki George Floyd, pazartesi günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, ırkçı polis Derek Chauvin'in uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen yurttaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Görüntüler, ülkede siyahlara yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Eyalette acil durum ilan edilirken, durumu kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızlar da görevlendirilmişti.