Kocaeli Gebze Plastikçiler Organize Sanayi’de bulunan Chinatool Otomotiv (CT Automotive) fabrikasında çalışan işçiler, sendikalı oldukları için işten çıkarıldı. İşçilerin Petrol-İş Sendikası’nda örgütlenmesinin ardından işkolu itirazında bulunan patronun, hukuki süreç devam ederken öncü işçileri işten attığı öğrenildi. Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi, önceki gün fabrika önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Eylemde konuşan Şube Başkanı Süleyman Akyüz, “25 Mart’ta […]

Chinatool Otomotiv’de sendika düşmanlığı

Kocaeli Gebze Plastikçiler Organize Sanayi’de bulunan Chinatool Otomotiv (CT Automotive) fabrikasında çalışan işçiler, sendikalı oldukları için işten çıkarıldı.

İşçilerin Petrol-İş Sendikası’nda örgütlenmesinin ardından işkolu itirazında bulunan patronun, hukuki süreç devam ederken öncü işçileri işten attığı öğrenildi. Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi, önceki gün fabrika önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde konuşan Şube Başkanı Süleyman Akyüz, “25 Mart’ta iki, 27 Mart’ta bir ve 1 Nisan’da iki işçi olmak üzere, toplamda beş işçi arkadaşımız işten çıkarıldı. Bahane ve gerekçe ne olursa olsun, bizler her şeyin farkındayız. Sendikalaşma mücadelesinde öncü olan arkadaşlarımız, patron tarafından sendikalaşma iradesini kırmak için işten çıkarılmıştır” dedi.

Baskılara ve işten çıkarmalara derhal son verilmesi çağrısında bulunan Akyüz, “İki yıldır sürdürdüğümüz bu mücadelenin haklı olduğunu biliyor, er ya da geç kazanacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” diye konuştu.