Türkiye’deki tutuklu gazeteciler ve Osman Kavala’nın gözaltına alınmasıyla ilgili konuşan Chomsky, “Tutuklamalar Türk demokrasisine ve özgürlüğe şiddetli bir darbedir. Bu uygulamalar hemen sonlandırılmalıdır” dedi

Chomsky’den tutuklu gazeteciler için mesaj

ABD’li dilbilim profesörü ve düşünür Noam Chomsky'nin David Barsamian’ın sorularını yanıtladığı yeni kitabı “Küresel Memnuniyetsizlik: Demokrasiye Karşı Yükselen Tehditler Üzerine Konuşmalar” Kasım’ın ilk haftasında yayınlanacak.

Bianet’ten Pınar Tarcan’a açıklamalarda bulunan Chomsky, "küresel memnuniyetsizliğin" Türkiye ayağını değenlendirdi. Chomsky tutuklu gazetecilerin sayısının her geçen gün artmasına ilişkin “Gazetecilerin ve Erdoğan rejimini eleştiren aktivistlerin tutuklanması, gördükleri zulüm, en temel ifade özgürlüğü haklarına şiddetli bir saldırıdır. Bu tutuklamalar Türkiye demokrasisine ve özgürlüğüne şiddetli bir darbedir” ifadelerini kullandı.

ABD’li düşünür, “Bu uygulamalar hemen sonlandırılmalı ki özgür tartışma ve bilgi akışı Türkiye toplumuna faydalı olacak şekilde yeniden canlansın” çağrısı yaptı.