Chopin hayranı ve onun izinde

BirGün EGE

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi öğrencisi 11 yaşındaki Çınara Manaflı, pandemi döneminde de başarılara imza atmaya devam ediyor.

Çınara Manaflı, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından bu yıl pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen 2. Uluslararası Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışmasında, B Grubu 9-12 yaş kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

Türkiye, Rusya, Norveç ve Azerbaycan gibi ülkelerden çeşitli yaş gruplarından katılımın olduğu yarışmada, Çınara Manaflı, Johann Sebastian Bach ve Manuel de Falla’dan toplam üç eser seslendirdi. Geçtiğimiz Mart ayında yapılması planlanan ancak Covid-19 nedeniyle ertelenerek çevrimiçi olarak bu ay yapılan yarışmanın jüri üyeleri Prof. Ludmil Angelov, Prof. Dr. Eser Bilgeman Şakir, Doç. Yuriy Sayutkin, Doç. Gökhan Aybulus, Prof. Yalçın Vasıfoğlu Adıgüzel ve Cem Babacan’dan oluştu. Çınara Manaflı, başarılı performansıyla birincilik ödülünü almayı başardı.

Aldığı ödüllerle büyük gurur yaşayan Çınara, “Her gün en az iki saatimi piyano eğitimine harcıyorum. Piyanist-besteci Chopin hayranıyım. Müziği çok seviyorum, derslerimi aksatmadan ve kendimi kısıtlamadan müzik eğitimimi sürdürebiliyorum. Küçükken annemi piyanonun başında izleyerek büyüdüm, şimdi de piyanonun başında benim olmam, ödüller kazanabilmem büyük mutluluk veriyor” dedi.