CHP Berlin Derneği, 17-18 Eylül tarihlerinde 'Yurtdışı Türkler Çalıştayı' düzenleyecek. Yurtdışında yaşayan Türkiye kökenlileri ilgilerinden idari ve yasal sorunlarının masaya yatırılacağı çalıştay, Alman Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD) Berlin merkezinde gerçekleşecek.

CHP Berlin'den 'Yurtdışı Türkler Çalıştayı'

BirGün BERLİN

CHP Berlin Derneği, 'Yurtdışı Türkler Çalıştayı'nda yurtdışında yaşayan vatandaşlarla bağlantılı, Yurtdışı Türkler Bakanlığı, TBMM’de Komisyon-Yurtdışı Seçim Çevresi gibi yapısal konular ile 'Mavi Kart, Askerlik, Vatandaşlık Yasası, Otomatik Bilgi Değişimi' gibi hukuksal konuları ele alacak.

Çalıştaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP İstanbul Milletvekili Dr. Yunus Emre ve Yüksel Mansur Kılınç, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Prof. Dr. Murat Erdoğan (Ankara Üniversitesi), Prof. Dr. Ayhan Kaya (İstanbul Bilgi Üniversitesi), Dr. İnci Öykü Yener-Roderburg (Dortmund ve Duisburg Üniversitesi) ve eski Yeşiller Federal Milletvekili, Avukat Memet Kılıç ile Avukat Erdi Sarı'nın aralarında olduğu uzmanlar katılacak.

HUKUKSAL KONULAR DA ELE ALINACAK

Çalıştay, Berlin CHP Başkanı Kenan Kolat ve CHP Genel Başkan Yardımcı Bülent Tezcan’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak. İstanbul Milletvekil Dr. Yunus Emre, Prof. Dr. Murat Erdoğan, Prof. Dr. Ayhan Kaya ile Dr İnci Öykü Yener-Roderburg 'Türkiye’den yurtdışına ve yurtdışından Türkiye’ye bakış' konusunu irdeleyecek. Bir sonraki sunumda ise CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, "Yurtdışına yönelik Yapısal Konular, Yurtdışı Türkler Bakanlığı, TBMM’ de Komisyon- Yurtdışı Seçim Çevresi" konularında görüş belirtecek. İlk günün son çalışmasında ise Avukat Memet Kılıç ile Erdi Sarı, 'Mavi Kart, Askerlik, Vatandaşlık Yasası, Otomatik Bilgi Değişimi, Almanya’da doğan çocukların kayıt işlemleri' içerikli hukuksal konulara açıklık getirecek.

İKİNCİ GÜNDE SÖZ GENÇLERİN OLACAK

18 Eylül Pazar günü ise gazeteci Oktan Erdikmen "Türkçe Anadil, Din dersleri, THY-Uçak Bilet Fiyatları, Telefonlar, Cenaze hizmetleri ve Yeşil Sermaye Holdingleri Mağdurları" konulu sunumuyla çalıştaya katılacak. İkinci günün ağırlıklı etkinliği ise İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın ile CHP Berlin Gençlik Kolu Eşbaşkanı Oğulay Kapçak'ın ele alacağı "Gençliğin Konulara Bakışı" olacak. Ardından sekiz konuda bir "World-Cafe" çalışması olacak. Çalıştay, 'Tartışmaların sonuçlarının değerlendirilmesi ve yurtdışı örgütlerinin katkıları' toplantısının adından CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın yapacağı kapanış konuşmalarıyla sona erecek.

CHP Berlin'in çalıştayına katılım için bilgi@chpberlin.de mail adresine veya +49 174 800 1923 WhatsApp hattına bildirim gönderilmesi gerektiği kaydedildi.