CHP Bulancak yönetiminden yemekhane açıklaması

Bulancak CHP Yönetim kurulu adına İlçe başkanı Necmi Sıbıç ve İlçe Gençlik Politikalarından sorumlu Başkan Yardımcısı Ferdi Ay, ortak basın toplantısı düzenledi.

Giresun Üniversiteli sevgili kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, dostlarımız son dönemde gündeme gelen üniversitelerdeki öğrenci yemek öğünlerinin azaltılması ve yemek fiyatlarının yükseltilmesi ile ilgili yaşanan gelişmeler neticesinde, konuya açıklık getirmek adına CHP Bulancak İlçe Başkanlığı olarak kamuoyunu bilgilendirmek isteriz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Üniversiteli kardeşlerimiz şunu bilmelidir. Üniversitede yedikleri öğünlerin fiyatları 2.5 liradır ,evet doğrudur. Ancak her öğün öğrenci başına yüklenici firmaya 15.35 lira ödenmektedir. Arada oluşan fark ,devletin üniversiteye verdiği bütçeden karşılanmaktadır.chp-bulancak-yonetiminden-universitede-yemek-aciklamasi-672565-1.

Yani her öğün, öğrenci başına, üstüne basarak söyleyelim 15.35 lira ödenmektedir. O yüzden yemeklerin öğrencilere çok ucuza verildiği algısı oluşmaktadır. Bu algı yemeklerin kalitesinin sorgulanmamasına yol açmaktadır. Öğrenci kardeşlerimiz bunu bilerek ve bu bilgilerin ışığında taleplerini iletmelidirler.

Sibel Ünli'nin yemek kartında bir lirası kaldığı için intihara sürüklendiği bir coğrafyada susmak, açlığın sofrasından kalkıp, kurtların sofrasına oturmaktır. Biz arkadaşlarımızın kurtlar sofrasının kırmızı başlıklı kızları, oğulları olmalarını istemiyoruz.

Biz Bulancak CHP İlçe Yönetimi olarak, tüm üniversiteli arkadaşlarımızın siyasi görüşü ne olursa olsun yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Ailelerimiz onların ailesidir. Sofralarımız onların sofrasıdır. Kapılarımız öğrenci kardeşlerimize sonuna kadar açıktır. Anadolu geleneğinde kapıdan gelen geri çevrilmez. Biz bu ilkeyle bu ülkede büyüdük. Biliyoruz ki analarımız, kardeşlerimizin de analarıdır. Ocakta kaynayan kazanlar hepimizindir."