CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BESAŞ’ın yurttaşların talebine rağmen büfelere kısıtlı sayıda ekmek dağıttığını açıkladı. CHP’li Karaca, “BESAŞ bayileri vatandaşa 5 ekmekten fazlasını veremiyor. Çünkü yeterli miktarda ekmek gelmiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi adeta ekmeği karneye bağlamış durumda” dedi.

CHP Bursa İl Başkanı Karaca: AKP’li büyükşehir belediyesi bayilere kısıtlı sayıda ekmek dağıtıyor

HABER MERKEZİ

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Ekmek ve Besin Sanayi A.Ş.’nin (BESAŞ) piyasaya kısıtlı sayıda ekmek verdiğini açıkladı.

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin BESAŞ ekmeğini adeta karneye bağladığını belirten Karaca, "BESAŞ bayileri vatandaşa 5 ekmekten fazlasını veremiyor. Çünkü yeterli miktarda ekmek gelmiyor, fazla ekmek satsa kuyruğun sonundakiler eve eli boş dönmek zorunda kalacak. Savaş yıllarının zorluğunu bile karne edebiyatına malzeme yapan AKP iktidarı, halkımızı zihinlerde ekmek karnesine bağlamış durumda. Memleketi bu hale düşüren AKP zihniyetinden ilk sandıkta kurtulacağız" dedi.

YENİ İHALE DE YAPILMADI

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Bursa Belediye Başkanımız Mustafa Eroğlu döneminde tarafından kuruluşu gerçekleştirilip üretime 1982'de ekmek üretimine başlayan BESAŞ, maalesef tarihinin en sıkıntılı dönemini yaşıyor. Piyasadaki ekmek fiyatlarının daha yüksek olması nedeniyle, 400 gr ekmeği bayilerde 2 liradan satan BESAŞ'ın ekmeğine olan talep artmış durumda.

Bu talebi karşılama noktasında tedbir almak yerine, bayilere talepten kesinti yapılarak ekmek gönderiliyor. BESAŞ'ın un için yeni ihale yapmadığı ve mevcut un stoklarıyla aynı fiyatta devam etmek istediği anlaşılıyor. Peki artan talep nasıl karşılanacak? Bu konuda bir hazırlık olmadığı da açıktır.

chp-bursa-il-baskani-karaca-akp-li-buyuksehir-belediyesi-bayilere-kisitli-sayida-ekmek-dagitiyor-962047-1.
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca

50 KURUŞLUK FİYAT FARKI BİLE, FAKİRLEŞTİRİLEN HALK İÇİN ÖNEMLİ

Besaş'ın ekmek kapasitesinin yetersizliği ortaya çıktığı gibi, 50 kuruş daha ucuz olan BESAŞ ekmeğine yönelen talep, halkımızın nasıl fakirleştirildiğinin de en temel göstergesidir. Evde 8 nüfus var, vatandaş BESAŞ bayisine gidiyor ve 5 ekmekten fazla alamayınca doğal olarak şikayet ediyor. Bu benzeri birçok örnek var. Bayi bakıyor kuyruk uzun, ekmek sınırlı, herkes alabilsin diye mecburen ksıtlayarak satış yapıyor.

Sabah geliyor ekmek bayiye, tükeniyor, ekmek bitti yazısı asılıyor camlara, akşama kadar boş oturuyorlar, akşam ekmek gelince yine kuyruklar var. Bazı bayilere ise sadece günde 1 defa dağıtım yapıldığı bilgisi de var, sadece sabah ekmek geliyor, sonra gelen giden yok. Bursa Büyükşehir Belediyesi adeta ekmeği karneye bağlamış durumdadır.

Bayilerden bazıları örneğin 25 kasa ekmek satarken daha fazla sipariş ediyor ki, nasıl olsa eksik gelecek, durumu böyle kurtarıyor. Ekşi mayalı ekmek ise 25 tane sipariş eden bayiye 5 adet gönderiliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni BESAŞ'ın üretim kapasitesinin artırılması ve halkımızın ekmek talebinin eksiksiz karşılanması konusunda ivedilikle önlem almaya davet ediyoruz."