CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP'nin CNN Türk'ü boykot kararı aldığını resmi olarak açıkladı.

CHP, CNN Türk hakkında boykot kararı aldı: 'İzlemeyin, izletmeyin'

BirGün Ankara

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, parti yönetiminin aldığı karar doğrultusunda bundan böyle CNN Türk ekranlarında yer almayacaklarını söyledi.

Seçmenlerinden de CNN Türk’ü izlememelerini isteyen Özkan, “Seçmenlerimiz de izlemesin, çocuklarına izletmesin” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın partisinin CNN Türk kararı hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

“CNN Türk özgür ve bağımsız olmak yerine iktidarın borazan aygıtı olmayı tercih etmiştir. Halkın haber alma hakkını ayaklar altına alarak ve gerçeklerin üstünü örterek AKP söylemleri doğrultusunda reklam ajansı gibi çalışan TV kanalı, yerel seçimlerden bu yana CHP karşısındaki konumunu sürdürmektedir. CNN Türk kanalının patronundan ve yönetiminden özgür tutum takınmalarını ve objektif yayın ilkelerine dönmelerine talep ediyoruz.

Bunlar karşısında değerlendirmeler yapan CHP MYK, 3 Şubat’ta yaptığı toplantıda partimize tuzak kurma gayretleri nedeniyle CHP’lilerin CNN Türk kanalındaki yayınlara katılmaması kararını almıştır. CHP’li hiç kimse yöneticisinden üyesine hiçbir partilimiz bu kanala çıkmayacak, yayınlarına katılmayacak ve tuzaklarını boşa çıkaracaktır. Yurttaşlarımıza CNN Türk yayınlarını izlememelerini tavsiye ediyoruz.”