CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığınca "Çocuk Politikaları Çalıştayı" düzenlendi. CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, "İktidara hakikaten hazırlanıyoruz. Reformlar iktidarın ilk yıllarında yapılır" diyerek çalıştaya ilişkin detayları paylaştı. Çalıştaydan sonra hazırlanacak "Çocuk Politika Belgesi"nin kamuoyuyla paylaşılması amaçlanıyor.

CHP "Çocuk Politikaları Çalıştayı" düzenlendi
Fotoğraf: AA

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda "Çocuk Politikaları Çalıştayı" düzenlendi.

Çalıştayda, çocuk haklarını vurgulamak, bütüncül, sürdürülebilir, kapsamlı çocuk politikalarını oluşturmak amacıyla çocuk adalet sistemi, çocuk yoksulluğu, yoksunluğu ve çocuk ile ilgili diğer sorun alanları tüm yönleriyle ele alındı.

İki bölümden oluşan çalıştayın basına açık birinci bölümünde, protokolün ve davetlilerin katılımıyla genel değerlendirmeler, "Türkiye'de Çocuk" konulu sunumlar yapıldı.

"BÜTÜN ÇOCUKLARA YÖNELİK BİR POLİTİKA İÇERİSİNDEYİZ"

Çalıştayın açılışında konuşan CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, en fazla düşünülmesi gereken şeyin çocuk odaklı politikalar olduğunu söyledi.

CHP olarak bütün çocuklara yönelik bir politika içerisinde olduklarını dile getiren Taşkın, "İktidara hakikaten hazırlanıyoruz. Reformlar iktidarın ilk yıllarında yapılır" dedi.

Yüksel Taşkın, "Ne Milli Eğitim Bakanlığı ne de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, çocuk odaklı politikaları, gürül gürül istediğimiz şekilde hayata geçiremediklerini görüyoruz. Konunun uzmanı kimse biz onunla konuşuruz. Konuşan Türkiye'ye inanıyoruz. Mevcut bakanlıklar bu kadar başarısızken, bizim iktidara hazırlanmadan gelmemiz çok büyük problem" ifadelerini kullandı.

"KREŞ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ"

Taşkın, "Sosyal hizmetleri güçlendirmek için çocuk odaklı destek paketi üzerinde çalışıyoruz. Biz, belli bir sınırın altında olan hanelere destek vereceğiz. 'Aile Geçim Desteği' denilen bir katkı olacak. Doğrudan kadının hesabına yatacak" diye konuştu.

Ailelere, kreş desteği sağlayacaklarını da vurgulayan Taşkın, ilk ve orta öğretimdeki çocuklara da kahvaltı ve öğle yemeği desteği vereceklerini belirtti.

CHP'li Taşkın, "Biz sosyal hizmetlere şöyle bakıyoruz. Mahalle odaklı bütünleşik sosyal hizmetler programı olacak. Aile içi şiddetten tutun, oyun ve medya bağımlılığına kadar bizim uzmanlarımız çalışacak" ifadesini kullandı.

"MİLLET İTTİFAKI'NIN EN ÖNEMLİ KONULARINDAN BİR TANESİ ÇOCUKLARI KORUMAK"

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da konuşmasında, Millet İttifakı'nın en önemli konularından bir tanesinin çocukları korumak olduğunu aktardı.

Millet İttifakı'nın çocuklara uygun politikalar üreteceğini belirten Akıllı, "CHP'nin bu çalıştayı yapmasındaki temel sebep, meseleyi partnerleriyle, sorunun taraflarıyla müzakere edip onlarla birlikte çözüm politikaları oluşturmak ve iktidara geldiğinde bu çözümleri yine onlarla birlikte uygulamak. Umuyorum ki Türkiye'nin yarınlarını yeniden inşa edeceğimiz politikaları burada hep birlikte oluşturabiliriz." görüşünü paylaştı.

Basına kapalı gerçekleştirilen ikinci bölümde ise sorun alanları uzmanlarla kapsamlı olarak değerlendirildi.

Çalıştaydan sonra hazırlanacak "Çocuk Politika Belgesi"nin kamuoyuyla paylaşılması amaçlanıyor.

(AA)