CHP’de yerel seçimler için aday adaylığı başvurularının son günü bugün. Başvurular hızlanırken kulislerde bazı isimler de öne çıkmaya başladı

CHP’de adaylar netleşiyor

2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için CHP’de adaylık başvurularının son günü bugün. Belirlenen tarih yaklaşırken CHP’nin aday adayları başvurularını hızlandırdı, öne çıkan isimler kulislerde konuşulmaya başlandı.
CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı henüz açıklanmazken kent için Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi, Gürsel Tekin isimleri öne çıkıyor. İstanbul’un ilçelerinde ise durum daha net.

Nuhoğlu yeniden aday
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için yeniden belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı. CHP İstanbul eski Milletvekili Gülay Yedekçi de, CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nda Belediye Başkan Aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

Ankara’da Yavaş ismi
CHP’de, Ankara için iki isim öne çıkıyor. Bunlardan ilki geçen seçimde de CHP’nin adayı olan Mansur Yavaş, diğer isim ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlarından Cengiz Topel Yıldırım.

CHP’de yerel seçim adayı konusunda en çok konuşulan diğer şehir ise partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir. Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de milletvekili bir adaydan yana olmadığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun, İzmir için Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’u düşündüğü ifade ediliyor.

Daha önce Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek isminin öne çıktığı Antalya’da da durumun değiştiği ifade ediliyor. Yaşanan bazı gelişmelerin ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın büyükşehir için adaylığa yakın olduğu kaydediliyor.

CHP’nin Adana’da yaptırdığı anketlerde seçimlerin Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’la alınabileceği sonucu çıktığı ifade ediliyor.

Mersin çekişmesi
Yerel seçimde CHP için önemli hedef kentlerden Mersin’de ise anketlerde eski Kültür Bakanı İstemihan Talay ismi öne çıkıyor. Ayrıca eski milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer ve Fikri Sağlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı açıklaması yapmıştı.

Partinin Bolu’da yaptırdığı anketlerde ise milletvekili Tanju Özcan ismi öne çıktı. Muharrem İnce ile yakınlığı bilinen Özcan’ın, Bolu’dan aday gösterileceği belirtiliyor.

Öte yandan Bursa’da, partinin anketlerinde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey öne çıkıyor.
CHP, Kocaeli’de bir kadın adayla yarışmayı düşünüyor. Kılıçdaroğlu’nun burada milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’i aday göstereceği belirtiliyor.

Yola devam edenler
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Edirne’de Recep Gürkan, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen ve Hatay’da Lütfü Savaş ile yola devam edeceği öğrenildi.