CHP, yerel seçimler için dün bitmesi beklenen aday adaylığı başvurularını 26 Ekim’e uzattı. İstanbul Şişli’de Sarıgül ve İnönü, belediye başkanlığına aday oldu

CHP’de başvuru süresi uzatıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yerel seçimler için aday adaylığı başvurularının tarihini uzattı. Dün bitmesi beklenen süre, Genel Merkez tarafından parti teşkilatlarına gönderilen genelgeyle 26 Ekim’e kadar uzatıldı.

Genel Başkan yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile Genel Sekreter Mehmet Akif Hamzaçebi imzasıyla teşkilata gönderilen genelgede 27 Eylül'de aday adaylığı süreçlerine ilişkin genelgenin gönderildiği hatırlatıldı.

Genelgede, "Aday adaylarımızdan gelen yoğun talep nedeniyle 2008/1 sayılı genelgemizde bildirilen Aday Adaylık Başvurularının son tarihi 26 Ekim Cuma günü saat 17:00'ye kadar uzatılmıştır" denildi.

Çam, İzmir’e talip oldu

Öte yandan il ve ilçelerde aday olmak için yapılan başvurular dün de devam etti.

TBMM 24., 25., 26. Dönem CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığına başvurusunu “tüm üyelerin katılacağı bir ön seçim koşuluyla” yaptı. 25. Dönem milletvekilliği listesinde İzmir’de yapılan ön seçimde 1. Bölgeden birinci çıkarak yer alan Musa Çam, yerel seçim için de üye bazında ön seçim vurgusu yaptı.

Şişli’de Sarıgül ve İnönü

CHP’nin İstanbul’daki kalelerinden Şişli için, ilçenin bir önceki belediye başkanı Mustafa Sarıgül aday adaylığı başvurusu yaptı. İlçe binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Sarıgül, geçmişte büyük emek verdiği Şişli'yi yeniden şahlandırmak için adım attığını söyledi.
Sarıgül, 2014 yerel seçimlerinde Şişli Belediye Başkanlığı görevinden ayrılarak CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş, ancak seçimi AKP’li Kadir Topbaş’a karşı kaybetmişti.

Şişli’nin CHP’li Belediye Başkanı Hayri İnönü de, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığı görevine tekrar talip oldu. İnönü yaptığı açıklamada, “Şişli’nin talan edilmiş malları, gerçek sahibi olan Şişli halkına iade edilene kadar mücadele edeceğim” dedi.

Kocadon Muğla için aday

Mehmet Kocadon, CHP Muğla İl Başkanlığı’na giderek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı. Kocadon, iki dönem Ortakent Yahşi Beldesi Belediye Başkanlığı, bir dönem Bodrum ilçe ve bir dönem de Bodrum yarımadası olmak üzere yaklaşık 20 yıldır belediye başkanlığı görevini yürütüyor.