Hafta sonu gerçekleştirilen CHP Kurultayı'nda Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına yön verecek kadroların Parti Meclisi'ne seçildiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Emre, “Kapsayıcı ve liyakati esas alan kurullar oluşturulacaktır” dedi.

CHP'de beklenti ‘kapsayıcı kurullar’

Hüseyin Şimşek

TBMM Dışişleri Komisyonu ile Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyesi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, 37'nci Kurultayı BirGün'e yorumladı. CHP'nin Cumhuriyet'in ilk yüzyılında olduğu gibi ikinci yüzyılında da ülke yönetimini şekillendireceğini söyleyen Emre, "Bizim partimizin kurultayları kuruluşundan bugüne önemlidir. Toplumun ilgisini çeker. Yurttaşlarımız kurultayda neler olup bittiğini izler. AKP de salgın hastalık da ikinci yüzyılda ülke yönetimine gelmemize engel olamaz. Kurultayda bu kararlılığı gördük" dedi.

Pandemi koşullarında gerçekleştirilen CHP 37'nci Olağan Kurultayı'nda yeniden Parti Meclisi'ne (PM) seçilen Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, AKP iktidarının ülkeyi her alanda geriye götürdüğünü ve bu süreçte CHP'ye olan ihtiyacın arttığını ifade etti. CHP'li Emre, “En önemli sorunumuz demokrasi sorunudur.

Ülkede demokrasiyi geliştirmek isteyen tüm yurttaşların katılımıyla parlamenter demokrasiyi geri getirmek istiyoruz. Türkiye'nin ekonomik kriz ortamından çıkması için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini de anlattık. ‘Erdoğan'a sadakat' tüm ülkede bir ilke haline getirildi. Bunun yerine liyakata dayalı bir yönetim anlayışını savunuyoruz. Dış politikada kurumsal işleyiş devre dışı bırakıldı. Bunun yerine de CHP'nin yaklaşımı nettir. Tutarlı ve barış odaklı bir dış politika sergilemeliyiz. Bu hedeflerimiz de delegelerimizden destek buldu” diye konuştu.

TÜM ÜLKEYİ KUCAKLAYACAĞIZ

CHP'nin yeni PM'si ve olası MYK'si için de değerlendirmelerde bulunan Emre, “Toplum bizden büyük bir beklenti içerisinde. İktidar, Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemiyor, hatta bu sorunları derinleştiriyor. CHP olarak kendi içimize kapanmamız değil tüm ülkeyi kucaklamamız gerekiyor” dedi.

chp-de-beklenti-kapsayici-kurullar-762471-1.
Yunus Emre

Merkez Yürütme Kurulu'nun ‘ülkeyi kucaklayacak bir yapı’ prensibe göre şekilleneceğini anlatan Emre, şunları söyledi:

“Seçilen tüm arkadaşlarımız parti terbiyesi almış, ilkelerimize ve tarihsel misyonlarına bağlı insanlar. Birçok değerlendirme oluyor. Kurullarda Türkiye'nin farklı bölgelerinden, farklı uzmanlık alanlarından insanlar olur, diye düşünüyorum. Yelpazemiz geniş. ‘PM'ye girenler kazandı, girmeyenler kaybetti’ diye bir şey de yok. Kurultay bize görev verdi ama herkes zaten çok çalışıyor. Arkadaşlarımız ilkelerimize saygılı olduğu için seçilemeyenlerin dışarda kaldığını söyleyemeyiz. Herkes için yapılacak bir görev ve bir kurul vardır. Liyakati esas almış bir partiyiz ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayacağız.

Ayrımcılığa, dışlamaya karşıyız, kapsayıcıyız. Bu durum yetkili kurullara da yansıyacaktır.”