CHP’li vekillerin İYİ Parti’ye geçmesi talimatıyla sürpriz bir hamle yapan Kılıçdaroğlu, ittifak turları kapsamında dün de SP ile görüştü. SP işbirliği vurgusu yaparken, Kılıçdaroğlu, “25 Haziran’a gülen bir Türkiye ile uyanacağız” dedi

CHP’de ittifak turları sürüyor

Seçime girmesini garantilemek adına önceki gün 15 milletvekilini İYİ Parti’ye ‘geçiren’ CHP’de 24 Haziran için ittifak turları dün de devam etti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin genel merkezinde Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi.

Karamollaoğlu ile Kılıçdaroğlu başkanlığındaki parti heyetleri, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçiminde izlenecek ortak stratejiyi, cumhurbaşkanı adayını ve ittifak konularını konuştu.

SP heyetinde genel başkan yardımcıları Atik Ağdağ, Birol Aydın ve Lütfü Yalman; CHP heyetinde ise genel başkan yardımcıları Bülent Tezcan, Haluk Koç, Lale Karabıyık, TBMM CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu yer aldı.

SP: İşbirliğine ihtiyacımız var
Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından görüşme sonrası iki lider ortak basın açıklaması yaptı.
İktidarın panik havası içinde erken seçim kararı aldığını ve kurumları da bu doğrultuda zorladığını belirten SP Lideri Karamollaoğlu, CHP’li vekillerin İYİ Parti’ye geçişini de değerlendirdi; “Sayın Genel Başkanı ve arkadaşları tebrik ettim. Çünkü bir potansiyeli olan İYİ Parti seçime girmeme riskiyle karşı karşıya kalacaktı. Yaptıkları büyük bir jest. Bunu da herkes yapamaz. Bu demokrasiye bir katkıdır. Bundan dolayı şu anda biz temelde kendi partilerimizin menfaatlerinden çok ülkemizin geleceğiyle ilgili bir takım konularda dirsek temasına, işbirliğine ihtiyacımız olduğunu gördük. Bu konudaki görüşlerimiz, çalışmalarımız inşallah bu hafta içinde neticelenir diye ümit ediyorum.’’

Gül sorusu
Temel Karamollaoğlu “Abdullah Gül’ün ortak adaylığı söz konusu mu?” sorusuna “Sizin o sorularınız bu hafta sonuna doğru cevap bulacaktır” yanıtını verdi.

‘Demokrasiyi savunuyoruz’
CHP Lideri Kılıçdaroğlu da İYİ Parti’ye geçen vekiller hakkında, “İYİ Parti’ye destek verirken elbette demokrasiyi savunuyoruz. Gücü elinde bulunduran bir iktidarın bir partiyi seçime sokmamak için devletin kurumlarını kullanması bizim hazmedeceğimiz şey değildir. Önümüzdeki seçimler bir partinin, iki partinin sorunu değildir; Türkiye’nin sorunudur. Heyecanlıyız, heyecan güzel bir şey. İnşallah 25 Haziran’a gülen bir Türkiye ile uyanacağız” yorumunu yaptı.
Verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini de ekleyen Kılıçdaroğlu, “Bu bağlamda Saadet Partisi’nin demokrasiye olan bağlılığı, demokrasinin gelişmesi adına attıkları adımlar bizim açımızdan, Türkiye açısından oldukça önemlidir” ifadelerini kullandı.

İki kritik görüşme
Öte yandan Karamollaoğlu bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve yarın da Abdullah Gül ile görüşecek.