Kurultay sürecindeki CHP'de bugün İzmir, yarın İstanbul İl Kongreleri düzenlenecek. Sürecin uzlaşı ile yürütüleceğini bildiren Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, "İktidar yolunda partiye emek vermiş tüm arkadaşlarımızı kucaklayacak bir süreç yürütülüyor" dedi

CHP'de İzmir ve İstanbul Kongreleri: 'İktidar yolundayız'

Hüseyin Şimşek

Genel Başkan, Parti Meclisi ve Disiplin Kurulu’nun belirleneceği CHP 37’nci Olağan Kurultay öncesi bugün İzmir, yarın da İstanbul’da İl Kongreleri gerçekleştirilecek. Kongrelerde il başkanlarının yanı sıra il yönetim kurulu üyeleri ve kurultay delegeleri de belirlenecek. İl başkanlığı seçimlerinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “uzlaşı” talebi doğrultusunda tek adayla gerçekleştirilmesi bekleniyor.

26 Ocak’ta ilçe kongrelerini tamamlayarak il kongreleri sürecine başlayan CHP’de bugün İzmir İl Kongresi düzenlenecek. Kongre, saat 10.00’da Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. İl Başkanı Deniz Yücel seçimlerde yeniden aday olacak. Geçen hafta 30 ilçe başkanı yaptıkları ortak açıklama ile Yücel’e desteğini açıkladı. CHP'de İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz ve Ezgi Deniz Urunga'nın da nabız yokladığı ve adaylık için gerekli olan 65 imzaya ulaşmak için sürdürdüğü öğrenildi.

TEK YÖN İKTİDAR

CHP İstanbul İl Başkanlığı da "Tek Yön İktidar” sloganıyla il kongresine hazırlanıyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı 37. Olağan İl Kongresi 9 Şubat Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kongre için Haliç Kongre Merkezi’nin açık hava etkinlik alanında 6 bin kişilik kapasiteye sahip dev bir kompleks kuruluyor. 120 metre uzunluğunda 50 metre genişliğinde kapalı alanı ile yeme-içme ve açık hava alanları dahil olmak üzere geniş bir alanda kurulan komplekste gerçekleştirilecek CHP İstanbul İl Kongresi’ne binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Hazırlıklar için günlerdir çalışan CHP İstanbul İl Başkanlığı, kongrenin sloganını da “İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar” olarak belirledi. CHP’nin önceki dönem genel başkanlarından Altan Öymen’in divan başkanı görevini üstleneceği kongreye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. İstanbul il kongresinde gerçekleştirilecek seçimlerde 677 il delegesi oy kullanacak. Delegelerin oylarıyla CHP’nin İstanbul İl Başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegelerini belirlenecek ve seçilenler 2 yıl süreyle görev yapacak.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, 37. Olağan İl Kongresi’ne İYİ Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, HDP, AKP ve diğer birçok siyasi partiyi de davet etti. Kongreye davet edilenler arasında konsoloslar, büyükelçiler, sanatçılar, yazarlar, gazeteciler, iş insanları, sendika ve meslek örgütü temsilcileri ile belediye başkanları da bulunuyor.

Kongrede İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, tek aday olarak seçime katılacak. Kaftancıoğlu, adaylığını açıkladığı toplantıda yaptığı açıklamada, “İstanbul'a nefes aldıran Ekrem Başkanımıza, hayalimizin parçası olan İstanbul İttifakı'na ve CHP örgütüne ne kadar teşekkür etsem azdır. Parti içi demokrasiyi uygulayan tek partiyiz. Kongrelerimiz, kişilerin değil ilkelerin tartışıldığı, kararın örgütlerimizde olduğu süreçlerdir. Yapacaklarımızın dahası var o nedenle adayım. İstanbul'dan Türkiye'ye tek yön iktidardır” dedi.

ENERJİMİZ DEĞİŞTİRMEK İÇİN

CHP’nin iktidar hazırlığı içerisinde olduğunu ve uzlaşı temelli yürütülen kurultay sürecinin de bu hazırlığın bir parçası olduğunu bildiren Parti Örgütünden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “CHP, birlik ve bütünlük içerisinde süreci yürütüyor” dedi.

576 ilçede tek adayla 359 ilçede ise birden fazla adayla kongrelerini gerçekleştirdiklerini anımsatan Salıcı, “İktidara hazırlık için partiye emek vermiş tüm arkadaşlarımızı kucaklayacak bir süreç yürütülüyor. Türkiye’nin en büyük ilçesi Çankaya’da kongremiz tek adayla gerçekleşti ancak doğuda birçok ilçede birden fazla arkadaşımız hizmet yarışına girdi. Bu da bizim mutluluk duyduğumuz bir tablo. Bu tablonun il kongreleri ve sonrasında 37’nci Olağan Kurultayla süreceğini biliyoruz. CHP, tüm enerjisini demokrasi ittifakının başarılı olması ve tek adam rejiminin değişmesi için kullanacaktır” diye konuştu.