CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptal edilmesi kararının ardından ilk “olağan” toplantısını gerçekleştirdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK, 23 Haziran olarak belirlenen yeni seçime ilişkin planlamayı yaptı. YSK’nin hukuksuz bir şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini iptal ettiğini vurgulayan parti yönetimi, 23 Haziran’a kadar “ev ev gezilerek” bu hukuksuzluğun seçmene […]

CHP’de kampanya süreci şekilleniyor

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptal edilmesi kararının ardından ilk “olağan” toplantısını gerçekleştirdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK, 23 Haziran olarak belirlenen yeni seçime ilişkin planlamayı yaptı.

YSK’nin hukuksuz bir şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini iptal ettiğini vurgulayan parti yönetimi, 23 Haziran’a kadar “ev ev gezilerek” bu hukuksuzluğun seçmene anlatılması konusunda fikir birliğine vardı. Genel Başkan Yardımcıları Onursal Adıgüzel, Seyit Torun ile Oğuz Kaan Salıcı’nın İstanbul seçimlerinin planlayıcıları olarak belirlendiği toplantıda, üç genel başkan yardımcısının, Ekrem İmamoğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile “koordineli” çalışması kararına varıldı. Bu isimler İstanbul’a yönelik planlamayı ve propaganda dönemine ilişkin görevlendirmeleri yapacak.

19 MAYIS KRİTİK TARİH

Seçimlere ilişkin bir de komisyon kurulmasına karar verilen toplantıda, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın “gövde gösterisine” dönüştürülmesi fikri öne çıktı. Bu günün ardından seçim çalışmalarının “hızlandırılması” planlanıyor.

KILIÇDAROĞLU UYARDI

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplantı sırasında kurmaylarına bazı uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Gerginliğe sebebiyet verecek açıklamalardan kaçının, kampanyayı sertleştirmeyin” dediği bildirildi.

YSK NEDEN AÇIKLAMIYOR?

MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, YSK’nin İstanbul seçimlerinin iptaline dönük gerekçeli kararını bir haftadır hazırlamadığına dikkati çekti.

YSK’nin kararını gerekçelendirme işini “ağırdan aldığını” ifade eden Öztrak, şunları söyledi:

“YSK iktidardaki darbe mahfilerine yeni senaryolar yazabilmeleri için zaman ve zemin kazandırmaya çalışıyor. İmamoğlu’nun gasp edilen mazbatasına hukuki kılıf bulmaları mümkün değil. Sandık kurulu başkanlarının memur olmamasının seçim sonucuna nasıl tesir ettiğini, sandıkların başkanlarına ve üyelerin de bir hata yapıldıysa aynı sandıklardan çıkan ilçe belediye başkanlığı belediye meclis üyeliği ve muhtarlık seçimlerine neden yenilenmediğini kamuoyuna bir türlü açıklamıyor. Müracaat ettik kararlarını bekliyoruz.”

AKP’nin “İptal edildi çünkü çaldılar” söylemini eleştiren Öztrak, “YSK, polisler, hakimler, savcılar emrinizde. Sandıkta 280 binin üzerinde görevliniz vardı. 17 yıldır iktidardasınız. Güç sizin elinizde. Eğer oy hırsızlığı varsa bunu sizlerden başka kimse yapmış olamaz” dedi.