Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri sürecinin tamamlanmasıyla CHP’de kongreler için düğmeye basıldı. Delege seçimi, il ve ilçe kongrelerinin 15 Ekim’e kadar tamamlanması öngörülürken genel başkanın belirleneceği kurultayın yerel seçimden önce mi, yoksa sonra mı yapılacağı belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP'de kongreler için düğmeye basıldı
FOTOĞRAF: Depophotos

SELÇUK ÖZBEK

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri sürecinin tamamlanmasıyla CHP’de kongreler için düğmeye basıldı.

3 Temmuz ilçe delege seçimlerinin başlangıç tarihi; 5 Ağustos’ta ise ilçe kongreleri başlayacak; il kongrelerinin başlangıç tarihi ise 16 Eylül olarak belirlendi.

Bütün bu sürecin 15 Ekim’e kadar tamamlanması öngörülüyor.

Öte yandan genel başkanın belirleneceği kurultayın yerel seçimlerden önce mi, yoksa sonra mı gerçekleştirileceğine dair bir açıklama yapılmadı.

İMAMOĞLU 'YEREL SEÇİMDEN ÖNCE', KILIÇDAROĞLU 'SONRA' DİYOR İDDİASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeler gerçekleştirmişti.

Bu görüşmelerde konuşulanları aktaran gazeteci İsmail Saymaz "Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinde İmamoğlu, 'Ben bu değişime önderlik yapabilirim' dedi. Ancak İmamoğlu, değişimin yerel seçimden önce ve bir önce yapılması gerektiğini savundu. Genel başkan dahil tüm yönetim kadrolarında değişim sürecinin önünün açılmasının talep etti. Yerel seçime yeni bir CHP ile girilmesini istedi. Kılıçdaroğlu ise Büyük Kurultay'ın yerel seçimlerden sonra yapılmasını istedi" demişti.