CHP’nin, il ve ilçe başkanlarına milletvekili aday adayı olmak için verdiği istifa süresi bugün doluyor. Gün içerisinde birçok kişinin istifa etmesi bekleniyor.

CHP'de milletvekili adaylığı istifaları için son gün: Kimler istifa edecek?
Fotoğraf: AA

CHP’li il ve ilçe başkanlarının milletvekili aday adayı olmaları için verilen istifa süresi bugün bitiyor. İstifa için son günü bekleyen CHP İzmir İl Başkanı istifasını ilk olarak açıklarken gün içerisinde bazı il ve ilçe başkanlarının istifası bekleniyor.

CHP Genel Merkezi’nin 22 Kasım’da il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgede, milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifa dilekçelerini 5-26 Aralık tarihleri arasında parti genel sekreterliğine iletmeleri istenmişti.

Artı Gerçek’ten Meral Danyıldız’ın haberine göre CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, milletvekili aday adaylığı için istifasını sunan ilk isimlerden oldu.

Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ise, "Milletvekilliği aday adaylığı sürecimizi başlatıyoruz" dedi. Uşak İl Başkanı Ali Karaoba da, "CHP'nin iktidarına katkı için adayım" açıklamasını yaptı.

Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan da 2023 seçimlerinde adaylığını koymak üzere istifa edenlerden. Sivas İl Başkanı Yılmaz Coşkun geçen hafta il başkanlığında yaptığı basın toplantısı sonrası istifa etmişti. Yaklaşık 3 yıldır CHP Isparta İl Başkanlığı görevini yürüten Hikmet Yalım Halıcı da istifa silsilesine katılan isimler arasında.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il binasında yaptığı bugün yaptığı toplantıda beş yıldır görev yaptığını belirterek, “Her son, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır" diyerek istifa ettiğini açıkladı.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Milletvekilliği aday adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa etmeye hazırlanıyor.

Gün içerisinde Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Ağrı İl Başkanı Nihat Arslan, Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik ve Kayseri İl Başkanı Ümit Özer’in de istifasını sunması bekleniyor.

CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut da bu görüşmeden sonra istifasını kesinleştirdi.

KAFTANCIOĞLU ADAY OLAMIYOR: 9 BAŞKAN İSTİFA ETTİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, siyasi yasaklı olduğundan aday olamazken. Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenler, Fatih, Sarıyer, Beşiktaş, Üsküdar ve Pendik ilçe başkanları istifa etti.

Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da Ankara 2’nci Bölge Milletvekili olmasına kesin gözüyle bakılan isimlerden biri.