CHP MYK toplantısında Genel Başkan Yardımcılarının CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na “Muhaliflerin mesnetsiz eleştirilerine sessiz kalmayalım” dediği öğrenildi

CHP’de muhaliflere yanıt polemiği

Hüseyin Şimşek

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında 25, 26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek Olağan Kurultay'a yönelik hazırlıklar ele alındı. Toplantıda bazı MYK üyelerinin parti yönetimine yapılan eleştirilere karşı "cevap hakkını kullanmayı" talep ettiği ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bunu kabul etmediği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, CHP MYK üyeleri, Şahin Mengü, Umut Oran ve Önder Sav gibi partililerin "Salgın sürecinde seyircisiz kurultay yapmak demokratik olmamak anlamına gelir" sözlerini ve açılan "kurultayın durdurulması davasını" değerlendirdi. MYK üyelerinin Kılıçdaroğlu'na, "Daha fazla sessiz kalmayalım, söylenenleri neden sineye çekiyorsunuz" dediği ifade edildi.

Pandemi koşullarının geçerli olduğu bir dönemde demokratik bir kurultay yapmak istediklerini söyleyen MYK üyelerinin Kılıçdaroğlu'na, "Bize izin verin, demokratik kurultay lafı arkasına saklanarak CHP'yi iktidar yolunda suçlamaya kalkanlara hadlerini bildirelim. Sayın Genel Başkan, sizin yürüttüğünüz tutum bu insanları cesaretlendiriyor. Siz 11 büyükşehir belediyesini tek tek kazandınız. Bu zaferi CHP'nin iktidarına yönlendiren kişisiniz. Siz neden bu saldırıları sineye çekmeye çalışıyorsunuz? Bırakın yanıt verelim" dediği öğrenildi.

İKTİDARA ODAKLANIN

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ise bu sözlerin ardından "enerjinizi kurultaya saklayın, iktidar oluyoruz" dediği bildirildi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MYK üyelerine yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Kurultay salonunda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun istediği tüm şartları oluşturacağız. Çağıramadığımız her arkadaşımızdan özür dileyecek onlara mektup yollayacağız. Ayrıca alanda oluşturacağımız özel bölgelerde kurultayın izlenmesini sağlayacağız. Bu kurultay iktidara yürüyüşümüzün ve organizasyon yeteneğimizin bir göstergesi olacak. Hiçbir arkadaşımız kaygılanmasın. Pandemi sürecinde tüm tedbirleri harfiyen uygulayacağız.

Eleştirilere, iftiralara, yalanlara, kıskançlığa, kindarlığa ve iktidar yürüyüşümüzden bizi alıkoyacak suçlamalara yanıt vermeyeceğiz. Bizim amacımız iktidar olmak. Halkın umudu olacağız. İttifakımızı koruyacak, iktidara yürüyeceğiz. Saray, partimizin içini karıştırıp kavga varmış gibi bir görüntü vermek istiyor. Oysa bizim içimizde kavga yok. Biz, CHP iktidarının yönetimini oluşturmaya çalışıyoruz. Saray ise CHP'yi karıştırmaya çalışıyor. Bunu başaramayacaklar. Arkadaşlarımızın eleştirilerine gelince, söylediklerini saygıyla karşılayacağız, almamız gereken tedbirler varsa alacağız ama asla tartışmaya girmeyeceğiz. Sizin bu söylediklerinizi ben de biliyorum. Son 10 yılda en olumlu değişimin yaşandığı parti CHP'dir. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırarak halkın refaha kavuşmasını sağlayacağız. Halkın sorunlarını konuşacağız. İhtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Asla kişisel kaprislere, intikam isteklerine yanıt vermeyeceğiz. Delegeler bizden iktidar yönetimini oluşturmamızı bekliyor. Halkımız, 'iktidar kadronuzla karşımıza çıkın iktidar yapacağız' diyor. Halkımızı buhrandan kurtarıp partimizi iktidar yapacağız. Her yerde çözüm önerilerinizi ve projenizi anlatın. Kurultaydan sonra iktidara hazırlanın."