CHP’nin bugünkü PM toplantısında Parti İçi Eğitim Yönetmeliği gündeme gelecek. Taslak çalışmaya göre daha önce milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapanlar, yöneticilik öncesi zorunlu tutulan, “Temel Siyasi Eğitim”i almadan üst düzey görevleri üstlenebilecek

CHP’de yeni ‘parti yöneticiliği’ düzenlemesi: Eğitim şart değil

Hüseyin ŞİMŞEK

CHP Parti Meclisi (PM) bugün 37’nci Olağan Kurultay’ın tarihini belirlemek, Parti İçi Eğitim Yönetmeliği’ni yeniden düzenlemek ve daha önce partiden ihraç edilen bir yurttaşın “bağışlanma” talebini görüşmek için toplanıyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek PM toplantısında, bugüne kadar 750’yi aşkın ilçe kongresinin tamamlandığı ve il kongrelerinde adaylık sürecinin başlandığı 37’nci Olağan Kurultay’ın yeri ve zamanı karara bağlanacak. Genel Merkez’in kurultayın 28 ve 29 Mart tarihlerinde Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda toplanmasını önereceği bildirildi.

CHP PM’nin gündemine Parti İçi Eğitim Yönetmeliği de gelecek. Parti yönetimi, hazırladığı taslak çalışma ile partideki üst düzey görevler için eğitim hükmünü yeniledi. Buna göre, daha önce partide milletvekilliği, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği, disiplin kurulu üyelikleri yapanlar, Temel Siyasi Eğitim’i almadan yönetici olabilecek.

CHP yönetimi, ihtiyaç duyulan il ve ilçelerde Genel Başkanın görevlendireceği bir başdanışmanın Parti Okulu açma uygulamasına da son vermeye hazırlanıyor. Değişikliğe göre, Parti Okulu’nun açılıp açılmayacağına Genel Başkan ve ilgili Genel Başkan Yardımcısı karar verebilecek.