CHP’den 23 Nisan için yarışma

HABER MERKEZİ

CHP, 23 Nisan’da TBMM’nin açılmasının 100. yılını resim, şiir ve beste yarışmaları ile kutlayacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi CHP olarak “Çocuklarımıza nicedir unutturulan kuruluş ve kurtuluş coşkusunu yeniden aşılamak; göğsümüzü kabartan bu anlamlı günün içini boşaltan siyasal anlayışın ve dayatmanın aksine; umudu, heyecanı, onuru ve gururu çocuklarımıza yeniden yaşatmak için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Türkiye çapında 23 Nisan Resim, Şiir ve Beste yarışması düzenlediğimizi açıklamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

Yarışma hakkında bilgi veren İlgezdi, “Resim, şiir ve beste dallarında yarışmalar düzenlenecek. Beste yarışması ise çocuklar ve büyükler kategorisi olmak üzere iki ayrı dalda yapılacaktır” açıklamasında bulundu. Yarışmanın temasının “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”,

“Mustafa Kemal Atatürk”, “Cumhuriyet”, “Demokrasi” ve “TBMM’nin açılmasının 100. Yıldönümü” olduğunu vurgulayan İlgezdi, yarışmaya başvurunun da ücretsiz olacağını kaydetti.

İlgezdi, yarışmaya katılım koşullarını açıklayarak, “Resim-Şiir ve Beste yarışması için 2005-2014 yılları arası doğan tüm ilk ve ortaokul öğrencisi çocuklarımız başvuru yapabilir. Öte taraftan beste yarışması büyükler kategorisi de düzenlenecektir. 17 yaşından büyükler, tek eserle bu kategoride yarışmak için başvuruda bulunabilecektir” dedi.

Yarışmaya son başvuru tarihinin 6 Mart olacağını ifade eden İlgezdi, yarışmalar hakkında detaylı bilgi ve şartnamelerin 23nisan.chp.org.tr adresinde olduğunu vurguladı.