CHP, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamları 81 ilde protesto etti. CHP Ankara İl Sekreteri Ozan Ergün, "Emeklilerimiz, işçilerimiz, memurlarımız iktidarın asgari sefalet ücretine zam adı altında verdiği sadakaya muhtaç bırakılamaz. Kendi emeklisine ve çalışanına fakir fukara gözüyle bakan bu saray düzenini değiştireceğiz" dedi.

CHP'den 81 ilde eş zamanlı protesto: Emekli ve memurlarımız sadakaya muhtaç bırakılamaz
Fotoğraf: ANKA

Emekli ve memur maaşlarına yapılan yüzde 30'luk zam, CHP tarafından 81 ilde protesto edildi.

Ankara İl Başkanlığı, Ankara'daki Güvenpark'ta bir araya geldi. CHP’li milletvekillerinin de yer aldığı protestoya çok sayıda sendika destek verdi.

CHP Ankara İl Sekreteri Ozan Ergün, “Emeklinin, memurun, işçinin sofrasından kepçeyle alan iktidar söz konusu ücret zammı olduğunda kaşıkla veriyor. Emeklilerimiz, işçilerimiz, memurlarımız iktidarın asgari sefalet ücretine zam adı altında verdiği sadakaya muhtaç bırakılamaz” dedi.

CHP Ankara İl Sekreteri Ozan Ergün’ün protestoda okuduğu açıklama şöyle:

“Tüm çalışanlarımızın ve emeklilerimizin bir kez daha bilmesini istiyoruz. Ülkenin hazinesinden tefecilere her ay on milyarlarca faiz aktaran saray iktidarının çalışanlarımıza ve emeklilerimize reva gördüğü artış oranı 14,6’dan ibarettir. Saray aparatı haline gelen TÜİK kullanılarak adım adım tüm ücretliler asgari ücret seviyesine getirildi. 2015 yılında ortalama memur aylığı asgari ücretin 2,44 katı iken 2023 yılı için ortalama memur aylığı yüzde 30 zamla asgari ücretin 1,43 katına kadar gerilemiştir. 13,9 milyon emeklimizin 8 milyonuna yakını asgari ücretin altında aylık almaktadır.

5 bin 500 TL ile bir ayda kim geçinebilir? AKP Genel Başkanı açlık sınırını aralık itibariyle 8 bin 130 TL olduğu ülkemizde 5 bin 500 TL aylık vermekle övünüyor. Partimizin en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi teklifi ise reddediliyor. Çünkü saray ülkenin kaynaklarını, hazinesini 3-4-5 yerden maaş alan danışmanlara, faiz lobilerine, beşli çeteye, ballı müteahhitlerine aktarıyor.

“EMEKLİNİN, MEMURUN, İŞÇİNİN SOFRASINDAN KEPÇEYLE ALAN İKTİDAR SÖZ KONUSU ÜCRET ZAMMI OLDUĞUNDA KAŞIKLA VERİYOR”

Tercihini emekliden, memurdan, işçiden yana değil bir avuç yandaştan yana kullanıyorlar. Emeklinin, memurun, işçinin sofrasından kepçeyle alan iktidar söz konusu ücret zammı olduğunda kaşıkla veriyor. Emeklilerimiz, işçilerimiz, memurlarımız iktidarın asgari sefalet ücretine zam adı altında verdiği sadakaya muhtaç bırakılamaz. Kendi emeklisine ve çalışanına fakir fukara gözüyle bakan bu saray düzenini değiştireceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu çağrı ve mücadelesi ile EYT mağduriyeti son bulan milyonlarca yurttaşımız, 3600 ek gösterge hakkına kavuşan memurlarımız, taşerondan kadroya geçen işçilerimiz, yıllardır bekledikleri kadroyu alan sözleşmeli personelimiz bugün; ‘Ya Kemal bey olmasaydı’ diyorsa… Hile hurda ile cebinizden çalınan her kuruşun hesabını soracağız"

(ANKA)