Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olan Beşiktaş'taki Bezmialem Valide Sultan Camisi’nin eski müezzini Fuat Yıldırım, CHP’den aday adayı olmasına ilişkin yaptığı açıklamada “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu söylem ve eylemler, aynı ortak paydada buluştuğumuzu gösterdi” ifadesini kullandı. Yıldırım, Gezi Parkı direnişi sırasında “Camide bira içtiler” iddiasını “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyerek yalanlamıştı.

CHP’den aday adayı olan müezzin Yıldırım: Kılıçdaroğlu ortak paydada buluştuğumuzu gösterdi
Fotoğraf: ANKA

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gezi Parkı eylemleri sırasında, bugüne kadar bir kanıt ortaya konmamasına karşın, sık sık dile getirdiği, “Camide bira içtiler” iddiasını yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım, CHP’den milletvekili aday adayı olmasına ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Gezi eylemleri sırasında Beşiktaş'taki Bezmialem Valide Sultan Camisi’nde bira içildiği iddia edildiği iddialarını “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyerek yalanlayan ve geçtiğimiz günlerde CHP’den milletvekili aday adayı olan Fuat Yıldırım CHP’den milletvekili aday adayı olma sebebini "İnandığım doğruların takipçisi ve temsilcisi olmak için CHP'den aday adayı oldum” ifadesi ile açıkladı.

Yıldırım açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve yol arkadaşlarının kendisine en sıkıntılı zamanlarında destek olduğunu belirterek, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu söylem ve eylemler, aynı ortak paydada buluştuğumuzu gösterdi. Adalet ve doğruluk ilkelerinin hayatımızda daima yer bulması için çıktığımız yolda, bu yolu, onlarla beraber yürümeye karar verdim. CHP’nin yeni yüzünde herkesin ve her kesimin kucaklama çabaları halkımızda çok önemli karşılık bulduğu gibi, bugün bendenizin de bu karar vermesinde en önemli etken olmuştur” ifadelerini kullandı.

"KUTUPLAŞMA SİYASETİNE SON VERİLMELİ"

Deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Yıldırım açıklamasında şunları kaydetti:

“Milletimizin her bireyi, bugün şefkatle ve adilce kucaklanmayı beklemektedir. Bunlar gerçekte, evrensel insani değerler olarak karşımızda durmaktadır. 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' diyen Şeyh Edebali, 'Yaratılanı hoş gör, Yaradan’dan ötürü' diyerek, 'Yetmiş iki milleti bir gören' Yunus Emre, 'Gel, kim olursan ol, yine gel' diyen Mevlana ve 'Bu âlemde bütün varlıkla, bir çeşit kardeşliğimiz var' hakikati ile bırakın insanı, her şeyi kucaklayan yol göstericilerimiz var. İşte Anadolu’muz asırlarca bu maya ile mayalanmıştır. Yaşadığımız asrın felaketinde de milletimiz özündeki bu gerçeği tek yürek, tek bilek olarak ortaya koymuştur. Bu vesile ile deprem ve sel felaketlerinde şehit olanlara Yüce Allah’tan rahmet, kederli aile ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.”

Kutuplaştırma siyasetine son verilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

“Bugün biz de 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyen Hacı Bektaş-ı Veli’nin yoldaşları olarak; milletimizi kutuplaştırmadan kucaklaştıran, 'Sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz' diyen Yunusumuzun hatırlatmasını hiçbir zaman unutmadan yaşayacağız. Bizler, birbirimizin kurdu değil, birbirimizin yurdu olmaya kararlı ve sevdalıyız. Yal da bu anlayış ve samimiyetle devam edeceğiz inşallah."

(ANKA)