Milletvekilliği aday adaylığı başvuruları sona eren CHP'de, değerlendirme aşaması başladı. CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü ve Derin Yoksulluk Ağı kurucusu Hacer Foggo da vekil aday adaylığı başvurusunda bulunanlar arasında yer aldı.

CHP'den aday adaylığı başvurusu yapanlar arasında Hacer Foggo da yer aldı

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü ve Derin Yoksulluk Ağı kurucusu Hacer Foggo, milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

CHP'de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları sona erdi, değerlendirme aşaması başladı. Mevcut milletvekillerinin çoğu yeniden vekil olabilmek için aday adaylığı başvurusu yaptı. Ancak o başvurular arasında partinin önde gelen bazı kurmayları yer almadı.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, Genel Başkan yardımcıları Bülent Kuşoğlu ve Onursal Adıgüzel ile CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke aday adaylığı başvurusu yapmadı.

Öte yandan, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler arasında yer aldı.

CHP'de milletvekili aday listelerinin belirlenmesi için kurulan 8 kişilik komisyon çalışmalarını sürdürüyor. MYK üyelerinden oluşan komisyon; aday adayları ile mülakat yaparak dosyaları inceleyecek.

Sonuç, rapor olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine sunulacak. Milletvekili listelerinin son şekli de o rapora göre verilecek.

HAVER FOGGO KİMDİR?

Ağırlıklı olarak insan hakları konularına odaklanan çeşitli gazete ve dergilerde 15 yıl boyunca muhabir olarak çalıştı. 2003 yılından bu yana kent yoksulluğu üzerine çalışmalar yaptı, 2006 yılında kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle Romanlarin yerlerinden edildiği Sulukule, Küçükbakkalköy, Kağıthane'de aktivist olarak mahallelinin yanında yer aldı, davalar açılmasını sağladı.

Pandemi döneminde 18 Mart 2020 tarihinde arkadaşlarıyla birlikte Derin Yoksulluk Ağı'nı kurarak temel ihtiyaçlara ulaşamayan 3 binden fazla aileye gıda, tablet vb. gönderilmesini sağladı. Yerel yönetim, siyasi partiler ve kamu ile derin yoksulluk konusunda toplantılar yaptı, öneriler sundu.

2022 yılı Mart ayında CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi’nin kurucusu ve koordinatörü olarak ülke çapında yoksullukla ilgili çalışmalarına devam ediyor.