CHP, sosyal medya hesabından bir video paylaşılarak, "Bugünkü pandemi tablosunun sorumlusu 84 milyon değil, yalnızca tek bir kişidir; ekonomiden, eğitimden, adaletten ve sağlıktan sorumlu tek bir kişi!" denildi.

CHP'den 'AK Pandemi' videosu

CHP sosyal medya hesabından bir video paylaşılarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Sorumlusu hepimiziz, 84 milyon" sözlerine göndermede bulunarak, "Bugünkü pandemi tablosunun sorumlusu 84 milyon değil, yalnızca tek bir kişidir; ekonomiden, eğitimden, adaletten ve sağlıktan sorumlu tek bir kişi!" denildi.

Videoda, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP kongrelerinde katılanlara seslenişlerine yer verildiği ve "AK Pandemi" notunun yer aldığı görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her 100 bin kişiye düşen koronavirüs vakasını gösteren insidans haritasını paylaşmış, haftalık verilere göre; Çanakkale, İstanbul, Yalova, Kırklareli ve Tekirdağ 100 bin kişide en çok Covid-19 vakası görülen iller olmuştu. Vakaların en az olduğu iller ise Şırnak, Siirt ve Van. Ankara ve İzmir'de de artış gözlenmişti.