Yazdığı bir köşe yazısında Cumhuriyet’e atıfta bulunarak, “Bu sürecin sonunda yüz yıllık bir defter kapanacak! Yeni yüzyılın defteri ise çoktan açıldı” diyen Sofuoğlu hakkında, CHP suç duyurusunda bulundu.

CHP’den AKP’li danışman Sofuoğlu hakkında suç duyurusu

BERKAY SAĞOL

Manisa’nın AKP’li Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin danışmanı olan Mehmet Emin Sofuoğlu, bir internet haber portalında yazdığı köşe yazısında; 100’üncü yılına yaklaşan Cumhuriyet’i hedef aldı. Sofuoğlu tepki çeken köşe yazısında, “Kimin kötü olduğunun anlaşılamadığı bir dönemin, ya kahramanları olacağız ya da hainleri! Herkes tarafını iyi seçsin! Çünkü bu sürecin sonunda yüz yıllık bir defter kapanacak! Yeni yüzyılın defteri ise çoktan açıldı” ifadelerini kullanmıştı.

Sofuoğlu’nun köşe yazısına tepkilerin ardından CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arçak, yönetim kurulu üyeleri ve Yunusemre Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli, Çerçi’nin danışmanı Mehmet Emin Sofuoğlu hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

TÜRKİYE’Yİ FELAKETE SÜRÜKLEMEK İSTEMEKTEDİR

Sofuoğlu’nun Cumhuriyet’e ve Atatürk’e düşman olduğunu söyleyen Arçak, “Sofuoğlu, yazısındaki cümlelerle halkımızı bir iç savaşa davet etmektedir ve cumhuriyetimize açıkça savaş ilan etmiştir. Şüphelinin temsil ettiği bu anlayış, Türkiye’yi büyük bir felakete sürüklemek istemektedir. Yüce Türk adaleti bunu ortaya çıkarmalıdır. Ayrıca belirtmek gerekir ise, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e düşman olanların Yunusemre Belediyesi’nde ne işi vardır? Mehmet Çerçi’nin bu zihniyeti koruyup kollamasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” diye konuştu.