CHP'den Aylin Nazlıaka kararı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi, 2016 yılının Mart ayında CHP'den ihraç edilen Aylin Nazlıaka'nın af talebini görüştü.

Toplantıya 9 üye katılmazken, oylamaya katılan 51 PM üyesinden 29'unun kabul oyu vererek affedilmesine onay verdiği Nazlıaka'nın affına 22 üye ise ret oyu verdi.

CHP PM'de yapılan oylamada Nazlıaka'nın CHP'ye geri dönüşü oy çokluğu ile kabul edildi. Böylece Eski Milletvekili Aylin Nazlıaka 3,5 yıl sonra CHP'ye yeniden geri dönmüş oldu.

KADIN KOLLARI VE İL BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

Aylin Nazlıaka'nın CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nda aktif bir görev alması ya da CHP Ankara İl Başkanlığı'na aday olması bekleniyor.

NAZLIAKA'DAN AÇIKLAMA: HİÇ KOPMAMIŞTIM

CHP'ye dönüş kararını Gerçek Gündem'e değerlendiren Nazlıaka, şunları söyledi:

"Yaklaşık 4 yıl önce ihraç edildiğim partimden zaten hiç kopmamıştım. Ancak bu bağın yeniden resmi olarak kurulmuş olmasından dolayı da çok mutluluk duyuyorum. Bu kararın verilmesinde etkili olan başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, partinin üst karar organına ve bugüne kadar hep benimle dayanışma içerisinde olan tüm partililerimize çok teşekkür ederim."