CHP'li Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi'ndeki başkanlık seçimi için çarpıcı bir iddia ortaya attı. Özel, saray tarafından Anayasa Mahkemesi üyelerine İrfan Fidan'ın seçilmesi için telefon açıldığını söyledi.

CHP'den 'AYM başkanlığı' iddiası: Saraydan İrfan Fidan'ın seçilmesi için telefon geldi

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresinin 13 Şubat’ta dolacak olması ve yerine yeni başkan seçilecek olması TBMM gündemine taşındı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi üyeliğe atanan İrfan Fidan'ın başkan seçilmesi için devreye girdiğini söyledi.

"İRFAN FİDAN İÇİN KULİS YAPILIYOR" İDDİASI!

Özgür Özel, şu sözlere yer verdi:

"Anayasa Mahkemesi başkanı Zühtü Aslan'ın görev süresi doluyor. Anayasa Mahkemesi bir başkan seçecek. İktidarın çok kıymet verdiği bir hukukçusu var İrfan Fidan. Biliyorsunuz hülle yoluyla gelmişti. HSK tarafından Yargıtay'a yollandı. Bir dosya okumadan Yargıtay'dan Anayasa Mahkemesi'ne getirildi. Şimdi saraydan telefonlarla, HSK'dan telefonlarla Anayasa Mahkemesi üyelerine İrfan Fidan için kulis yapıldığı, onun başkanlığının talep edildiği söyleniyor.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE YAŞATILACAK EN BÜYÜK AYIP"

Biz Anayasa Mahkemesi'ni gereğinde kararları üzerinden sert eleştiriyoruz. Ancak yasama faaliyetlerinden sonra Anayasa'ya uygunluk denetimini yapan bir organın, bir mahkemenin başına, sarayın hüllesiyle gelmiş makbul bir hukukçusunun şimdi de kayyum gibi getirilmeye çalışılması, daha görev süresi 2 yılı yeni doldurmuş üyeye tarihte örneği yokken böyle bir çalışma ve saray eliyle bir operasyona dönüştürülmüş olmasını ayıplamayı bırakın, milletimizin önünde, halkımızın önünde bu çatı altında Türkiye Cumhuriyeti'ne yaşatılabilecek en büyük ayıplardan bir tanesi olarak nitelendirdiğimizi ifade etmek isterim."