CHP'li Özgür Özel, Türk Tabipleri Birliği ziyaretinde açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Keşke bir yalan makinesine bağlanıp bu konuşmasını yapsaydı" diyen Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. Özel, "Bundan 5 sene öncesine Bahçeli'yi bağlasak yalan makinesi çatlamazsa namussuzum" dedi.

CHP'den Bahçeli'ye 'yalan makinesi' yanıtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kılıçdaroğlu keşke bir yalan makinesine bağlanıp bu konuşmasını yapsaydı" açıklamasına yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun TTB'yi ziyaretine değinen Özel, "16 Eylül günü MHP'nin Genel Başkanı Bahçeli, TTB'nin çağrısı üzerine siyah kurdele takmayı zehirli ve zillet bir komplo olarak nitelendirmişti. Dün de anılan partinin genel sekreteri, sayın genel başkanımıza takılan kurdeleyi utanç nişanesi olarak nitelendirmiş. Tabii bu sözlere sağlık emekçilerinden çok ciddi tepkiler gelince Sayın Bahçeli hem dünden önce hem dün 'Efendim biz TTB ile sağlık emekçilerini ayırıyoruz. Biz TTB'ye kızdık. Sözlerimiz onadır' diyerek gelen tepkileri yumuşatmaya çalışıyor. Halen daha partisinin sözcüleri de utanç nişanesi diyorlar. Kendisi de zehirli komplo diyor, TTB kapatılmalıdır diyor. 81 ilde tüm hastanelerinden sağlık ocaklarından istisnasız tüm sağlık emekçilerinden siyah kurdelenin resmi geldi. Bu size verilmiş en iyi cevap. Artık birisi susacaksa, MHP'de bu sözleri söyleyen ağızlar kapanacak" ifadelerini kullandı.

"MAKİNAYI ÇATLATMAZSA NAMUSSUZUM"

"MHP lideri Bahçeli'nin attığı twitlerde aynı kaynaklardan besleniyorlar ve CHP lideri için yalan makinesine bağlanmalıdır diyor" sorusuna ise Özel, "TTB ile CHP aynı kaynaktan beslenir. TTB gücünü sağlık emekçilerinin kullandığı oylardan alıyor. CHP de sağlık emekçilerinin önemli kısmından oy alıyor. Ama oy alsın almasın hepsine birden destek veriyor. Kişisel ya da partisel bir husumetle hiç birine yaklaşmıyoruz. Hepsinin sonuna kadar arkasındayız" ifadelerini kullandı.

Özel, "Yalan makinesi meselesi varsa bugünlerde icat olmadı, 50-60 yıldır yalan makinesi var. Bundan 5 sene öncesine Bahçeli'yi bağlasak yalan makinesi makine çatlamazsa namussuzum" dedi.

BAHÇELİ NE SÖYLEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almış ve şunları söylemişti:

Kılıçdaroğlu, bugün TTB’yi ziyarete gitmiş. Yalan ve dedikoduyla perçinlenmiş çarpık açıklamalarını kamuoyuyla paylaşmış. Hezeyana kapılarak demiş ki: "Kovid-19'la mücadele edenler, hayatını bu işe vakfedenler terörist oluyor. Hayatımda duyduğum en saçma söz."

TTB’ne yönelik eleştirilerime Kılıçdaroğlu’nun cevap vermesi gayet doğaldır. Zira kaynakları aynıdır. KOVİD-19’la mücadele edenlerle ilgili en küçük sözüm yokken var demek müfterilik ve utanmazlıktır! Kılıçdaroğlu keşke bir yalan makinesine bağlanıp bu konuşmasını yapsaydı!