CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Ankapark açıklamasını eleştirdi. Torun, “Bu ucubeye 801 milyon dolar harcayan da çürümeye terk eden de sizin iktidarınız. Milletten özür dileyeceğiniz yerde hala belediyemizi suçlayarak ancak komik duruma düşersiniz” dedi.

CHP'den Bakan Kurum'a Ankapark yanıtı: "Belediyemizi suçlayarak ancak komik duruma düşersiniz"
Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un 801 milyon dolara mal olan ve yalnızca 7 ay işletildikten sonra kapatılan, 3 yıllık hukuki sürecin ardından da 18 Temmuz itibariyle Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Ankapark açıklamasına yanıt verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Torun, Ankapark süreciyle ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş ve CHP'yi suçlayan Bakan Kurum'a tepki gösterdi.

"ÇÜRÜMEYE TERK EDEN SİZİN İKTİDARINIZ"

Torun, "Sayın Bakan, Ankara'ya ihanetin üstü kuru hamasetle örtemez, hesap vermekten kaçamazsınız! Bu ucubeye 801 milyon dolar harcayan da çürümeye terk eden de sizin iktidarınız. Milletten özür dileyeceğiniz yerde hala belediyemizi suçlayarak ancak komik duruma düşersiniz" ifadelerine yer verdi.

Torun, ayrıca Bakan Kurum'a "Ankapark yıllardır oradaydı, şimdi mi aklınız başınıza geldi? Belediyemiz mahkemelerde hukuk mücadelesi verirken, siz neredeydiniz? Ankapark’ta yıllardır hiçbir yetkisi olmayan ve daha birkaç gün önce devralan belediyemizi suçlamayı hangi vicdana sığdırıyorsunuz?" sorularını yönelterek şöyle devam etti:

"Yıllardır Ankapark’a girecek yetkisi olmayan, buna rağmen çevre güvenliğini sağlayarak hırsızlığı önlemeye çalışan belediyemiz, şimdi hemen tespitleri yaparak milletin hakkını koruyor. Sizin yapacağınız iş, belediyemizi suçlamak değil, teşekkür etmek ve halktan özür dilemektir."

NE OLMUŞTU?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankapark ile ilgili açıklama yapmış CHP'yi ve Yavaş'ı hedef almıştı.

Kurum şunları dile getirmişti:

"Bu meselenin birileri tarafından bir siyaset malzemesi olarak kullanıldığına da üzülerek şahit oluyoruz. Projeyi eleştirebilirsiniz beğenmeyebilirsiniz. Projeyle ilgili hatalar bulabilirsiniz. Eksiklikler bulabilirsiniz. Bunların hepsini anlayabiliriz. Ancak Ankara’nın göbeğinde bulunan bu mekânın çürümesine, metruk bir hale dönüşmesine göz yummanızı anlayamayız. Bugünkü belirsiz mahkeme durumunu siz suistimal ettiniz. Polemik sizin işinize geldi. Sürekli bir mahkeme süreci, güvenlik süreci diyerek bahaneler ürettiniz.

Ankaralı hemşerilerimizin aklıyla alay edercesine buraya dair bir tasarrufunuzun olmadığını anlatıp durdunuz. Önceki vaatlerinizde olduğu gibi yersiz bahaneler üreterek Ankapark'ı siyasi ikbaliniz için bir basamağa dönüştürmenize bu millet müsaade etmez."