CHP'den Berberoğlu için ilk tepki: Erdoğan'ın yanına bırakmayacağız

CHP'den hakkında tutuklama kararı çıkan Enis Berberoğlu kararı için ilk açıklama, CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay tarafından yapıldı.

Altay, kararı muhalefete gözdağı olarak nitelerken "CHP'nin bütün üyeleriyle birlikte direneceğimizi, yargının siyasallaşmasına boyun eğmeyeceğimizi, demokrasiyi yaşatmak konusundaki kararlılığımızı da yüce milletimize beyan ediyorum." ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na MİT TIR’ları davasında ‘siyasal ve askeri casusluk’ ve ‘FETÖ'ye yardım ve yataklık' suçlamalarıyla 25 yıl hapis cezası verilmişti.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay Adliye çıkışında değerlendirmelerde bulundu

Altay'ın tepki açıklamasından satır başları;

"Bu karar muhalefete gözdağı kararıdır. Bu bütün topluma da bir gözdağıdır. CHP'ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. En açık faşist diktatörlüklerde bile olsa olsa yapılabilecek bir uygulama ile karşı karşıyayız. Gerek CHP gerek diktatör karşıtları bu güzel ülkenin diktatörün çiftliği olmasına izin vermeyeceklerdir.

"ERDOĞAN UNUTMASIN; BU MİLLET VE CHP ONUN YAPTIKLARINI YANINA BIRAKMAYACAK"

Recep Tayyip Erdoğan uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır. Erdoğan unutmasın, bu millet ve CHP onun yaptıklarını yanına bırakmayacaktır. Türkiye dünyada 180 ülke arasında basın özgürlüğü noktasında 155'inci sıralara kadar inmişken AK Parti'nin uygulamaları bir korku imparatorluğu oluşturma çalışmaları nafiledir. Önünde daha İstinaf Mahkemeleri süreci varken Enis Berberoğlu bugün bu adliyede, yürütmenin Gladyosu şeklinde karar veren hakim tarafından tutuklanıyorsa bu tuzun koktuğu yerdir.

Bu mahkeme kararını milletimizin vicdanına havale ederken, parti genel merkezimizde, CHP grubumuzla bütün üyelerle birlikte direneceğimizi, demokrasiyi yaşatmak konusundaki kararlılığımızı da yüce milletimize taahhüt ediyorum.

Sözde hakim demek daha doğru, milletvekilimize ayrı bir suçtan hüküm verirken, 3 kişiyle birlikte casusluktan yargılama sürecinin devam edeceğini beyan etti."

"CHP bütün üyeleriyle direnecek"

"Bu mahkeme kararını aziz milletimizin vicdanına havale ederken, CHP'nin bütün üyeleriyle birlikte direneceğimizi, yargının siyasallaşmasına boyun eğmeyeceğimizi, demokrasiyi yaşatmak konusundaki kararlılığımızı da yüce milletimize beyan ediyorum."

Gürsel Tekin: Bir tek CHP'li kalsa bile sonuna kadar bu ceberrüt düzene direnecektir

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasıyla ilgili de "Hiç beklenmedik, kimsenin beklemediği bir sonucun hepimiz tarafından şaşkınlıkla karşılandığını belirtmek istiyorum. Bu galiba özellikle son dönemlerde muhalefetin tek sesi olan CHP'ye yönelik bir susturma operasyonudur. Ama bu kararın sahipleri kimlerse, bir tek CHP'li kalsa bile sonuna kadar bu ceberrüt düzene direnecektir. Damat kararları vardı üç beş gün önce. Anayasanın çok net kararları olmasına rağmen milletvekilinin tutuklanması, anayasayı hiçe saymaktır. Ergenekon'un savcısıyım diyenler, bugün de görüyoruz ki bu davaların savcısı. Ergenekon nasıl çöktüyse, bu davalar da çökecektir. Siyasetçiler, gazeteciler bir gün elbet özgür kalacaklardır. " şeklinde konuştu.

CHP Milletveki Barış Yarkadaş, "Damatların üç günde serbest bırakıldığı, milletvekillerin tutuklandığı kararların hukuki olarak da bir geçerliliği yoktur" diyerek "Bir haber yayınlandığı için Enis Berberoğlu, elde hiçbir kanıt olmadan sadece ve sadece iktidarı hoşnut etmek için cezalandırılmıştır" ifadesini kullandı.

"Damatların serbest bırakıldığı yerde milletvekillerin tutuklanması kabul edilemez" diyen Yarkadaş Enis Berberoğlu'nun şu mesajı verdiğini bildirdi:

"Yaşadıklarımız bir çizgi film gibidir. Sanki biz de o oyunun içindeki aktörler gibiyiz. Bir komedinin içindeyiz. Bu cezayı bana verenler şunu bilsinler, ben bu cezaevine girerim, çıkarım, yatarım, vatanım için yatarım. Vatanımız sağ olsun. Yargıyla hesaplaşmayı sürdüreceğim"

YARAYICI: CHP'YE OPERASYONUN İŞARETİ

Öte yandan CHP'li vekil Hilmi Yarayıcı Twitter'daki paylaşımında Berberoğlu'nun tutuklanmasını CHP'ye yönelik operasyonun işareti olarak yorumladı. Yarayıcı; "Berberoğlu'na verilen ceza önümüzdeki süreçte CHP'ye yönelik operasyon yapılacağının ilk işaretidir.#GazetecilikSuçDeğildir" ifadelerini kullandı.