CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "5'li çete ile aramı bulmaya yeltenen sermayedar, holding, piyasa, kim olursa olsun pişman olur" paylaşımına ilişkin konuştu. "Gemiyi erken terk etmek isteyenler var. Bizim tarafa atlamak istiyorlar" diyen Özel, "'Beşli çetecikler' reis değiştirmek istiyor. Bizde reis olmayacak, hukuk olacak" ifadelerini kullandı.

CHP'den 'beşli çete' açıklaması: Gemiyi erken terk etmek isteyenler var

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü sosyal medya paylaşımına ilişkin "'Beşli çetecikler' reis değiştirmek istiyor. Bizde reis olmayacak, hukuk olacak" dedi.

Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından dünkü paylaşımına değindi.

"Gemiyi erken terk etmek isteyenler var. Bizim tarafa atlamak istiyorlar" diyen Özel, "Genel Başkanım dün akşam onlara 'Durun' dedi. CHP'nin iktidarda olduğu dönemde bugünkü gibi bir ilişkiye gerek yok ki. 'Beşli çetecikler' reis değiştirmek istiyor. Bizde reis olmayacak, hukuk olacak" ifadelerini kullandı.

"BUNLARIN HEPSİ KAMULAŞTIRILACAK"

Özel, şöyle devam etti: "Kemal Bey ilişki kurması gerekenlerle kurar ama bugünün suçluları, devletin borçlularıyla... Kamulaştırmalar yapılacak, makul kârınızı alırsınız. Özal'ın yaptığı otoyoldan kaça geçiyorsak, sizinkinden de o kadara geçilecek. Bunların hepsi kamulaştırılacak. Ümit ederiz otoyollardaki gişeleri balyozla kırma törenleri yapacağız. Bu ülkede kolay, hızlı, güvenilir ulaşım, zenginlerin kullanabildiği bir şey olmaktan çıkacak artık. 'Beşli çetelerin' köprülerini, Türk milletinin köprüleri haline getireceğiz. Bundan emin olsun, bizim kapıyı çalmasınlar."

"CANİKLİ'YE SAHİP ÇIKANLAR BİR ORTAYA ÇIKSIN GÖRELİM"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli hakkındaki bazı iddiaları sıralayan Özel, bu konuların Meclis tarafından araştırılıp incelenmesini istedi. Özel, "AK Parti Grup Başkanvekili, Canikli ile ilgili niye konuşmuyor? Ömer Çelik niye savunmuyor Canikli'yi? Canikli'ye sahip çıkan tek AK Parti'linin Canikli olması enteresan değil mi? 10 milyonun üzerinde üyeleri var, erime de ama, bir tek Canikli mi savunur kendi kendini? AK Parti'de de bir rahatsızlık var demek ki. Canikli'ye sahip çıkanlar bir ortaya çıksın görelim. Tarih önünde Canikli ile bir onlar da mahcup olur." sözlerini sarf etti.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Twitter’dan paylaştığı mesajıyla 5’li çete için arabuluculuk yapan isimlere tepki göstermişti.

Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti: "5'li çete ile aramı bulmaya yeltenen sermayedar, holding, piyasa, kim olursa olsun pişman olur; bu böyle biline. Şimdi varsa cesaretiniz, gelin beni ikna edin. Ama haber yollamayı bırakın.”