Uyuşturucu baronu Zindaşti’yi tahliye ettirdiği gerekçesiyle hapsi istenen Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları üyesi Burhan Kuzu’nun, ’19 Mayıs’ paylaşımı CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un tepkisini çekti. Erol paylaşımında Sultan Vahdettin’i anan Kuzu’ya, “Tarihi FETÖ kitaplarından mı öğrendin” dedi

CHP'den Burhan Kuzu'ya 19 Mayıs tepkisi: Tarihi FETÖ kitaplarından mı öğrendin?

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi tahliye ettirdiği gerekçesiyle 5 yıla kadar hapsi istenen Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları üyesi Burhan Kuzu’nun, sosyal medya hesabından yaptığı ‘19 Mayıs’ paylaşımı tepki çekti.

Kuzu tepki çeken paylaşımında “Mustafa Kemal Paşa,30 Nisan 1919'da Resmi Gazete'de yayınlanan Sultan Vahdettin imzası ile Samsun 9. Ordu Müfettişliği’ne tayin edilmiştir.Mustafa Kemal,Samsun'a herhangi bir kişi olarak değil Osmanlı'nın en parlak subayı olarak çıkmıştır.Sultan Vahdettin Han’ı rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

"TARİHİ FETÖ KİTAPLARINDAN MI ÖĞRENDİN?"

Kuzu’nun paylaşımında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Sultan Vahdettin’i anmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, “Burhan Kuzu,sen kim, Milli Mücadele kim? Sen kimsin kafana göre tarih yazıp,tarihin gerçekliklerini eğip bükmeye çalışıyorsun! FETÖ’nün kitaplarından,dergilerinden,yayınlarından mı öğrendin sen bu tarihi? Yazıklar olsun bu Cumhuriyet sayesinde geldiğin makamlara,aldığın ünvanlara” dedi.