Ekonomik kriz konusunda iktidara eleştiriler yönelten CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Erdoğan, millete yaşattığı bu zulmün sorumluluğundan 'Behlül kaçar' diyerek Aşk-ı Memnu'nun Behlül'ü gibi kaçabileceğini sanıyorsa çok yanılıyor” ifadelerini kullandı.

CHP’den Erdoğan’a ‘Aşk-ı Memnu’ göndermesi: Kaçabileceğini sanıyorsa yanılıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomik kriz nedeniyle iktidara ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren Faik Öztrak, “Erdoğan Hazine kesesinden dolarla avroyla garanti verdiği yandaş müteahhitlere ve beslemelere de yılın ilk yarısında bütçeden 9 milyar 570 milyon lira para ödedi. Peki Erdoğan faiz lobilerine, yandaşlarına bu kadar cömert davranırken vatandaşı için ne yaptı? Millete ne verdi?” diye sordu.

Dünyada gıda krizinin büyüdüğünü anımsatan Öztrak, Türkiye'de artan fiyatlar nedeniyle çiftçilerin tarlasına girmekte zorlandığını söyledi ve ilk altı ayda çiftçiye verilen desteğin 21 milyar lira olduğunu vurguladı. Öztrak, "Yani faizlere ve yandaşlara verilen paranın 9'da biri" dedi.

AŞK-I MEMNU KARAKTERİ ÜZERİNDEN MESAJ VERDİ

Erdoğan'ın faize ilişkin 'nass' açıklamalarını hatırlatan Öztrak "Bütçe sonuçları Erdoğan'ın faiz ve faiz lobileri konusunda zikriyle fikrinin birbirine hiç uymadığını açıkça gösteriyor. Erdoğan, millete yaşattığı bu zulmün sorumluluğundan 'Behlül kaçar' diyerek Aşk-ı Memnu'nun Behlül'ü gibi kaçabileceğini sanıyorsa çok yanılıyor. Milletimiz kendisine yaşatılan kışı geçirir ama yediği ayazı da asla unutmaz. Sandık önüne geldiğinde de gereğini yapar" diye konuştu.

CHP Parti Sözcüsü Faik ÖztrakCHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak

“‘HANIM KIZIMIZ’ ANADOLU’DA KULLANILAN BİR İFADE”

Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde tercümanlık yapan Fatima Kavakcı Abushanab hakkındaki 'hanım kızımız' ifadesiyle ilgili suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin soru üzerine ise şöyle dedi:

“Biz 'bunlar milleti unuttular' diye boşuna söylemiyoruz. 'Hanım kızımız' ifadesi Anadolu’muzda kullanılan bir ifade. Ama ‘hanım kızımız’ ifadesine bile bunlar takmışlar. 'Hanım kızımız’ ifadesine karşı hakaret davası açacaklarmış. Buradan bir kere daha söyleyeyim, altını çizerek söyleyeyim; Recep Tayyip Erdoğan’ın Biden ile yaptığı görüşme bir çay sohbeti değildir, bir aile içi görüşme değildir, kahvede bir buluşma hiç değildir; devletlerarası resmi bir görüşmedir. Bu görüşmelerin tutanakları devletin resmi arşivine mutlaka girmelidir. Ne dava açarlarsa açsınlar, biz bunun peşini bırakmayız. İş başına gelmemiz an meselesi. İş başına geliyoruz. Gelir gelmez de bu tutanaklara bakacağız; ne alındı ne verildi görmek istiyoruz.”