CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Gelişmiş ülkelerde ilan edilen tarihin dışında erken seçim dedikodusu duyar mısınız? Bu kabile devletlerinin işidir” sözlerine tepki gösterdi. Özel, "Millet açlıktan, yoksulluktan, sefaletten, işsizlikten kırılıyor seçim diyor. Ama reis oturmuş kabile devletinde, ‘Seçim yok’ diyor. Kabile devletinin reisine sorarsan hiç seçim olmaması lazım" dedi.

CHP'den Erdoğan'a 'reisli' erken seçim yanıtı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında erken seçim tartışmalarının gelişmiş ülkelerde olmayacağını söyleyerek "Olmaz, çünkü gelişmiş ülkelerin güçlü parlamenter sistemi var, sen terk ettin. Gelişmiş ülkelerde kuvvetler ayrılığı var sen ayaklar altına aldın" dedi.

Erdoğan, ""Gelişmiş ülkelerde ilan edilen tarihin dışında erken seçim dedikodusu duyar mısınız? Bu kabile devletlerinin işidir,” demişti.

Özel, yanıt olarak şunları söyledi:

"Biraz insaf. Birincisi, erken seçim söylentisi var. Eğer bu oluyorsa bu gelişmiş ülke değildir’ diyor. Evet, ülkeyi getirdiğin durum bu. Ben yapmadım, 16 Nisan rejime kasteden anayasa değişikliğini, siz yaptınız. ‘Bunu yaparsanız her gün erken seçim konuşulacak’ dedik. İki, ‘Partinin biri çoğunluğu sağlayamazsa 40 gün koalisyon konuşuluyor. Eğer bunu yaparsanız 5 yıl koalisyon konuşulacak’ dedim. Her gün ittifak konuşuyoruz. Beyefendi çıkmış ‘Bu tartışmalar kabile devletlerinde olur, gelişmiş ülkelerde olmaz’. Olmaz, çünkü gelişmiş ülkelerin güçlü parlamenter sistemi var, sen terk ettin. Gelişmiş ülkelerde kuvvetler ayrılığı var, sen ayaklar altına aldın. Gelişmiş ülkelerde hukukun üstünlüğü var sen hukuk tanımıyorsun. O yüzden bu noktadayız. Kabile devletinde, reis olur. Otoritesi tartışılmaz. Seçim diyenin kafasını vurur. Burada da o durumdayız. Oysa millet açlıktan, yoksulluktan, sefaletten, işsizlikten kırılıyor seçim diyor. Ama reis oturmuş kabile devletinde, ‘Seçim yok’ diyor. Kabile devletinin reisine sorarsan hiç seçim olmaması lazım."