CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Diyarbakır'da yaptığı, "Çözüm sürecini biz başlattık ama sonlandıran olmadık" açıklamasına, "O, şehit tabutlarını miting alanlarında kullanan bir zat" diyerek yanıt verdi.

CHP'den Erdoğan'ın 'çözüm süreci' açıklamasına tepki: "Şehit tabutlarını miting alanlarında kullanan zat"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm süreci ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Ağbaba, “Yasin Börü diyor, Yasin Börü. Bilin ki bunu yüreği yanmış biri olarak söylüyorum. Onun derdi Yasin Börü ya da şehit değil. O, şehit tabutlarını miting alanlarında kullanan bir zat” dedi.

Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP Esnaf Masası, Niğde programına ilçe ziyaretleriyle devam ediyor. CHP Ulukışla İlçe Başkanlığı’nın balkonundan yurttaşlara seslenen Ağbaba, Erdoğan’ın dün Diyarbakır’da çözüm sürecine ilişkin yaptığı “Çözüm sürecini biz başlattık ama sonlandıran olmadık. Çözüm süreci bunların kötü niyeti, art niyeti ve gizli gündemleri sonlandırdı” açıklamasını hatırlattı.

Ağbaba, Erdoğan’ın Kobani olaylarında hayatını kaybeden Yasin Börü’yü sürekli hatırlattığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“HDP MADEM KÖTÜYDÜ, DOLMABAHÇE’DE NİYE OTURDUN”

“Yasin Börü diyor, Yasin Börü. Bilin ki bunu yüreği yanmış biri olarak söylüyorum. Onun derdi Yasin Börü ya da şehit değil. O, şehit tabutlarını miting alanlarında kullanan bir zat. Efendim diyor, Kobani olayları, HDP… 6-7 Ekim, olaylar olmuş. Onlarca insan ölmüş. Kobani eylemleri olmuş mu, olmuş. Yasin Börü’yü bu kadar seviyorsan, 6-7 ay sonra Dolmabahçe’de aynı masada ne halt ettin sen, niye oturdun. HDP madem kötüydü, Dolmabahçe’de niye oturdun.”

Kobani olaylarından sonra peşmergenin 29 Ekim günü, 29 Ekim ney? (Yurttaşlar ‘Cumhuriyet Bayramı’ diye seslendi.) Cumhuriyete meydan okurcasına peşmergeyi konvoylar halinde Kobani’ye niye gönderdin? Aklımızla alay mı ediyorsun sen bizim, sen bizi tarih bilmez geçmişi unutur mu sandın? Çözüm sürecini ben bitirmedim diyor. Oylar düştü. Kürt halkına dün ‘terörist’ diyordu, şimdi yeni bir açılımın yollarını arıyor. Seçilemeyeceğini anladı, yeni açılımın yollarını arıyor.”

chp-den-erdogan-in-cozum-sureci-aciklamasina-tepki-sehit-tabutlarini-miting-alanlarinda-kullanan-zat-897480-1.

“TOSUNCUKLA İLİŞKİLERİ YOKSA BEN SİYASETİ BIRAKIRIM”

Ağbaba, "bakıldığında Mehmet Aydın’ın “dolandırıcı olduğunun yüzünden aktığını” ifade ederek, “Ulukışla’da bir fukara Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili bir şey yazsa onu evinden alırlar. Adam, tosuncuk. Adam milyonlarca dolar dolandırmış, devletin haberi yok. İnanalım mı? İnanmayın. Bir şey söyleyeyim, ben siyaseti bırakırım. Yakında Tosuncukla bürokratların, siyasetçilerin ilişkisi yoksa, ben siyaseti bırakırım. Neden, ortaklar. Onun için konuşmuyor. Sezgin Baran Korkmaz, Mehmet Aydın, Faruk Özer hakkında. Bunların hepsiyle ortak onun için konuşmuyor” dedi.

Ağbaba, haklarını aramak için geldikleri Ankara’dan Manisa’nın Soma ilçesine dönerken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve madenci genç Ali Faik İnter’i de andı.

(ANKA)