İçişleri Bakanlığı'nın Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın geçici olarak bakanlık emrine görevlendirilmesi kararını eleştiren Altay: "Bir valiyi eşinden sebep merkeze çekmek siyaseten ahlaksızlıktır, devlette çürümenin alametidir" dedi.

CHP'den Funda Kocabıyık'ın görevden alınmasına ilk yorum: "Siyaseten ahlaksızlıktır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, eski AKP'li vekil Hüseyin Kocabıyık'ın Gezi kararına tepki gösterip AKP'yi eleştiren açıklamalarının ardından evli olduğu Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın görevden alınıp merkeze çekilmesine tepki gösterdi. Altay, "Bir valiyi eşinden sebep merkeze çekmek siyaseten ahlaksızlıktır, devlette çürümenin alametidir" ifadelerini kullandı.

Eski AKP'li vekil Hüseyin Kocabıyık, Gezi kararına tepki gösterip yargı ve partisine yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Kocabıyık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bizimki de nasıl bir kader böyle! Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar. Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Altay, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'DEVA PARTİSİ'NİN KARARI 6'LI MASANIN ÇALIŞMALARINI ETKİLEMEZ'

Burada yaptığı açıklamalarda Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan'ın partisinin seçimlere kendi adı ve logosuyla gireceğini açıklamasın ıda değerlendiren Altayi DEVA Partisi'nin seçimlere bağımsız girme planının 6'lı masanın ortak çalışma planını etkilemeyeceğini kaydetti.

Altay, şöyle devam etti: "Sayın Babacan masadaki partilerle bir sorun olmadığını ve azami iş birliğinin süreceğini söyledi. Biz geçmişte seçimlere Millet İttifakı olarak girdik: CHP ayrıydı, İYİ parti ayrıydı, Saadet Partisi ayrıydı. Bunlar olacaktır, böyle olur, çatı partisi olur, formülasyon çok. Sayın Babacan 6'lı masa ile ilgili sorun olmadığını; güç ve iş birliğinin süreceğini söylediği için masa, ittifak ve demokrasimiz bakımından sorun görünmüyor."