'Geççek' isimli yeni şarkısı nedeniyle hedef gösterilen Tarkan'a CHP'den destek geldi. Faik Öztrak, "Tarkan, dünyanın, memleketinin, kendisinin içinde bulunduğu sıkıntıları, sanatçı duyarlılığı ile notalara dökmüş" ifadelerini kullandı.

CHP'den 'Geççek' şarkısı nedeniyle hedef alınan Tarkan'a destek

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 'Geççek' isimli şarkısı nedeniyle hedef alınan Tarkan'a destek verdi. Öztrak, "Tarkan, dünyanın, memleketinin, kendisinin içinde bulunduğu sıkıntıları, sanatçı duyarlılığı ile notalara dökmüş, insanlara umut verecek çok güzel de bir şarkı yapmış. Kimse öküzün altında buzağı aramasın" dedi.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bir ülkede insanların ne kadar mutluysa ülkeyi yöneten siyasetçilerin o kadar başarılı sayılacağını belirtti.

Siyasetin insanları mutlu etme sanatı olduğunun altını çizen Öztrak, "Bugün güzelim ülkemizde insanlar mutsuz. Memleketin her yerinden, 'Yandım Allah.' feryatları yükseliyor" diye konuştu.

"ZAMLARI GERİ ALIN"

"Madem Türkiye ekonomide, tarihinin en güçlü günlerine giriyor, o zaman milletimiz bu zulmü neden yaşıyor?" diye soran Öztrak, "Lafı neden eveleyip geveliyorsunuz? Önce elektrik faturalarına, 31 Aralık gecesi yaptığınız tüm zamları geri alın. 1 Mart’a randevu verip, ucuzluğu kış geçtikten sonraya bırakıp milleti kandırmaya kalkmayın. Ama bunların iş yapmaya niyeti yok. Algıyı yöneterek idare etmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

İktidar sahiplerinin bu aralar "Külfeti beraberce sırtlayacağız" sözlerini dilinden düşürmediğini anlatan Öztrak, şöyle devam etti:

"Bu nasıl bir beraber sırtlama? İnsafları kurusun. Ülkenin tüm nimetlerini, beslemeleriyle, yanaşmalarıyla, yandaşlarıyla beraber yiyip bitirdiler. Şimdi hesap ödemeden masadan kaçmaya, hesabı millete yüklemeye çalışıyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın. Öyle hesabı paylaşmak yok. 20 yıldır yiyip içtiniz. Milletimiz yiyecek kuru ekmek bulamazken, saraylarınızda, gününüzü gün ettiniz. Yandaşlarınıza dolarla, avroyla bol bol ihale dağıttınız. Beslemelerinize üçer beşer, maaşlar bağladınız. Daha yeni İstanbul Büyükşehir Belediyemizin, garibanlara yardım için topladığı 6 milyon 200 bin liraya bile el koydunuz. Siz bu gidişle fakirin fukaranın parasını da zengin mevduat sahiplerine yedirirsiniz. Bu nasıl külfeti beraberce sırtlamak? Şimdi hesap ödeme sırası sizde. Tüm bunların hesabını, sandıkta milletimize, çatır çatır vereceksiniz."

6 PARTİNİN TOPLANTISI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun davetiyle 6 siyasi parti genel başkanının bir araya gelmesine de değinirken bu toplantının Cumhur İttifakı'nı çok telaşlandırdığını belirtti. Öztrak, şunları kaydetti:

"Ama korkunun ecele faydası yok. Geliyor gelmekte olan. Otokrat bir yönetimi, sandıkta değiştirmeyi amaçlayan, farklı partilerin birlikteliği, tabii ki zorbaların yüreğine korku salacaktır. Ülkemizin siyasi tarihindeki köklü ana damarların, bir masa etrafında toplanması, sonradan zuhur eden, reddimiras yapıp gömlek değiştiren siyasetçileri tabii ki telaşlandıracaktır. Bu toplantı, Cumhuriyetimiz ikinci yüzyılına girerken yazılacak, adalet ve demokrasi tarihimizin, en önemli sayfalarından biri olmuştur. Ahlatlıbel'deki yuvarlak masa, tüm milletimizi kucaklayarak, milletimizin meselelerini istişareyle uzlaşmayla çözmeye, ülkeye adaleti ve demokrasiyi getirmeye kararlı siyaset anlayışını benimseyen partilerin genel başkanlarının bir araya geldiği tarihi bir masadır. Bu toplantıdan sonra, Türkiye’mizin ortak geleceğinin inşası, karşıtlıklar üzerinden değil, ortaklıklar üzerinden, istişare ve uzlaşıyla olacaktır. Bu masanın ayakları, Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a kadar, 784 bin kilometrekarelik vatan toprağının, her bir santimetresini kapsamaktadır. Bizim masamız milletin masasıdır, vatan toprağının üstünde kurulmuştur. Biz onları kem sözleriyle baş başa bırakıyoruz. Liderlerimiz 28 Şubat’ta, demokrasiyi raftan indirme yürüyüşünün bir diğer tarihi etabını geçmeye hazırlanıyor."

TARKAN'A DESTEK

Tarkan'ın son şarkısı "Geççek"in bazı çevreler tarafından eleştirildiği hatırlatılarak "Siz bu şarkıyı ve gelen yorumları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Faik Öztrak, "Tarkan, dünyanın, memleketinin, kendisinin içinde bulunduğu sıkıntıları, sanatçı duyarlılığı ile notalara dökmüş, insanlara umut verecek çok güzel de bir şarkı yapmış. Kimse öküzün altında buzağı aramasın. Öküzün altında buzağı arayanlar, 'Eski Dostlar' şarkısını dinleyip 'Yollarına Gül Döktüklerini', 'Yağan Yağmurda Beraber Islandıklarını' yad etmeye devam etsinler" açıklamasını yaptı.