CHP, Göcek Tüneli’ndeki fahiş geçiş ücretlerine karşı eylem gerçekleştirdi. Tünel fiyatlarıyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “960 metre bir tünel var. Bir geçiş 11 lira küçük bir araba için, yani git gel 22 TL. Burada apaçık bir soygun var” dedi.

CHP’den Göcek Tüneli’ndeki fahiş fiyatlara karşı eylem

AHMET PATATOĞLU - MUĞLA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Muğla’nın turizm açısından en önemli bölgesinde faaliyet gösteren Göcek Tüneli’ndeki fahiş fiyatlarla ilgili eylem gerçekleştirdi. Konvoy halinde gelen araçlarla tünel geçilerek, tünel gişelerinin önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç okudu.

“BURADA DELİ DUMRUL HİKAYESİ, APAÇIK BİR SOYGUN VAR”

CHP’li Öztunç yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Düşünebiliyor musunuz, 960 metre bir tünel var. Bir geçiş 11 lira küçük bir araba için, yani git gel 22 TL. Burada apaçık bir soygun var, ‘Deli Dumrul’ hikâyesi gibi. Bir zamanlar Sayın Cumhurbaşkanı çay, simit hesabı yapıyordu ya, gelsin burada da tünel hesabı yapsın.”

“BU SADECE CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN SORUNU DEĞİL”

“Yıllardır bu bölgenin insanı ve bu bölgeye tatile gelen yurttaşlarımız bu durumdan şikâyetçiler. Tamam, yap-işlet-devret modeliyle yapılmış bir tünel yıllar önce, ama kardeşim üç yıl önce 5.5 lira olan geçiş, şimdi 11 lira: Yüzde yüz zam. Asgari ücrete var mı yüzde yüz zam? Yok. Memur ücretine var mı? Yok.”

“ŞU ANLAYIŞINIZI DA BİR DEZENFEKTE EDİN”

Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un yanı sıra, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP PM Üyesi Gizem Özcan, CHP Muğla Milletvekilleri; Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Burak Erbay, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, CHP Dalaman İlçe Başkanı Sezer Durmuş, CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan , CHP Köyceğiz İlçe Başkanı Hüseyin Erol CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP Fethiye Gençlik Kolları ve yurttaşlar katıldı.